Zmrznili v drugem polčasu

Nogometašem Gorice po tretjem zaporednem porazu grozi, da bodo do konca jesenskega dela izgubili stik z ekipami, ki bežijo od zadnjega mesta. Na uvodni tekmi 15. kroga so jih v domačem športnem parku Domžalčani ugnali z 2:0.

Napadalec Gorice Lamin Colley (v belo modrem dresu) se je vrnil 
na zelenice po enoletnem premoru. Foto: Fotolado
Napadalec Gorice Lamin Colley (v belo modrem dresu) se je vrnil na zelenice po enoletnem premoru. Foto: Fotolado

NOVA GORICA > Tako kot tretja zaporedna točkovna ničla je zaskrbljujoč tudi podatek, da v treh dvobojih Novogoričanom ni uspelo doseči gola. Nasploh so zadetki v mreži tekmeca vse redkejši pojav. V zadnjem mesecu dni oziroma šestih soočenjih so Novogoričani zabili vsega en gol. Proti Kopru se je med strelce vpisal Semir Smajlagić, ki je z dvema zadetkoma najboljši klubski strelec.

Napadalec iz Bosne in Hercegovine je za Gordana Petrića praktično nezamenljiv, na igrišču pa praviloma prebije vseh 90 minut, čeprav bi si verjetno vsaj na zadnjih dvobojih zaslužil, da bi odstopil mesto kateremu od soigralcev. Etien Velikonja se resda ni izkazal za goriškega Zlatana Ibrahimovića, dosegel je vsega en zadetek, pa še tega iz enajstmetrovke. Nasploh pa je njegova vloga nedorečena, pri čemer ni edini.

Na drugi strani tudi drži, da tako kot še nekateri goriški zdomci oziroma povratniki, kot so Goran Cvijanović, Matija Širok in Nejc Mevlja, ki je danes manjkal zaradi poškodbe, spomladi niso bili v igralnem ritmu. Enako velja tudi za staroselce, ki so formo po drugoligaški prekinitvi poskušali vzdrževati s prijateljskimi tekmami. Ob vprašljivem igralnem načrtu Novogoričani v določenem obdobju preprosto ne morejo slediti ritmu tekmecev. Tako je bilo tudi danes.

Zdi se, da je Dejanu Djuranoviću uspel taktični manever, s katerim je v prvem polčasu Novogoričanom zoperstavil bolj prekaljeno enajsterico, v kateri je mesto v konici napada zasedel Predrag Sikimić. Ko so Domžalčani igrali v nižjih obratih, so tudi gostitelji dajali vtis, da lahko na igrišču iztržijo kaj več. Najlepša priložnost pa se je pred odmorom vendarle ponudila Svenu Šoštariču Kariču, ki je zatresel okvir vrat. Po slabi uri igre pa je domžalska klop aktivirala trojček najbolj izpostavljenih mladih nogometašev.

Tamar Svetlin, Amel Jakupović in Dario Kolobarić so dali v višjo prestavo, tudi sicer pa se je tehtnica že hitro po začetku drugega polčasa nagnila na stran gostov. Pri prvem zadetku se je Kolobarić prelevil v podajalca, vlogo neizprosnega strelca pa je prevzel Jakupović. Drugi gol je padel po prekinitvi, pri čemer se zdi, da je Senijad Ibričić dobro prebral globoko obrambno postavitev gostiteljev in poslal podajo, ki je le iskala pravega naslovnika. Našla ga je v Damjanu Vukliševiću, ki je zapečatil domačo usodo. “Po spodbudnem prvem polčasu se nam je ponovila zgodba iz dvobojev s Koprom in Aluminijem. Prejemamo nekatere zadetke, ki jih ne bi smeli. Ta čas se moram tudi sam vprašati, ali sem v vadbenem procesu in izboru igralcev ravnal optimalno,” je povedal trener Gorice Gordan Petrić.

* Športni park, brez gledalcev, sodniki: Glažar, Gabrovec, Šprah.

* Strelca: 0:1 Jakupović (69.), 0:2 Vuklišević (82.).

* Gorica: Likar, Bjelica, Tomiček, T. Kavčič, Širok, Nkama (od 72. Oyewusi), Grudina, Hodžić (od 80. Begić), Cvijanović, Smajlagić, Velikonja (od 69. Colley).

* Domžale: Sorčan, Šoštarič Karič, Vuklišević, Dobrovoljc, Urbančič (od 58. Svetlin), Žinič, Husmani, Ibričić, Pišek, Sikimić (od 58. Jakupović), Podlogar (od 58. Kolobarić).

* Rumeni kartoni: Cvijanović, Tomiček; Šoštarič Karič.

* Rdeči karton: /.


Najbolj brano