Novi izzivi v raffi

Občina Izola in Krajevna skupnost Korte sta pred kratkim obnovili dvorano krajevne skupnosti, ki je v prvi vrsti namenjena za kulturne in vaške prireditve, po obnovitvi pa je primerna tudi balinanje.

V Kortah se ogrevajo za raffo, pri nas še neznano balinarsko 
disciplino. Foto: BZS
V Kortah se ogrevajo za raffo, pri nas še neznano balinarsko disciplino. Foto: BZS

KORTE > Balinarski klub Korte je tako pridobil ogrevan objekt s pripadajočimi pogoji za vadbo in tekmovanja za najmlajše, ki bodo že v drugi polovici januarja. Mladi bodo na umetni podlagi lahko tekmovali v bližanju in zbijanju, v sodelovanju z Balinarsko zvezo Slovenije pa bo v kratkem organizirana tudi predstavitev manj uveljavljene balinarske discipline raffa.

“V Kortah imamo izkušnje pri delu z mladimi ter organizacijo tekmovanj. Obnovljen objekt bomo skušali čim bolj izkoristiti in verjamem, da lahko v kratkem postanemo eden izmed prvih raffa centrov pri nas,” je ob tem pojasnil Miran Kleva iz BK Korte.

V začetku januarja so si montažno balinišče ogledali tudi predstavniki občine Izola in Balinarske zveze Slovenije. “Balinarska zveza je lani postala polnopravna članica Mednarodne raffa federacije, zato želimo začeti tudi z aktivnostmi na tekmovalnem področju. V Kortah bomo ob pomoči Balinarske zveze Hrvaške izvedli predstavitev te discipline, letos pa načrtujemo tudi prvo mednarodno tekmo ter tudi nastop reprezentance na največjih mednarodnih tekmovanjih,” je po ogledu pojasnil predsednik BZS Primož Marinko.


Najbolj brano