Nova sprememba na vrhu

Večina balinarskih superligašev je že na polovici rednega dela sezone. Kljub tekmi manj od ostalih klubov vodilni položaj zaseda sežanska Skala, ki je z zmago v derbiju na vrhu lestvice zamenjala Marjetico Koper.

Gašper Povh Foto: BZS
Gašper Povh Foto: BZS

Najboljši slovenski balinarski klubi so minuli konec tedna odigrali tekme devetega kroga, ki so znova prinesle spremembo na vrhu lestvice. V zelo zanimivem derbiju vodilnih je Skala v domači dvorani ugnala koprsko Marjetico, ki je bila povsem na vrhu lestvice le teden dni. Po pričakovanjih so domačini prevladovali v tekaških disciplinah, vrhunec dvoboja pa je bilo štafetno zbijanje, v katerem sta Martin Zdauc in Gašper Povh s 53:50 premagala Gregorja in Dejana Korošca. Kljub vodstvu Kraševcev z 12:6 je bila končnica zelo zanimiva, saj so gostje izid uspeli znižati na 12:10, a je bil Gašper Povh v igri posamezno boljši od Dejana Korošca. V zadnjem obratu je do zmagovitega preobrata prišla še domača trojka.

V bistriškem derbiju je slavila Ilirska Bistrica, ki se je po začetnem vodstvu znašla v manjših težavah, a je nato drugo polovico dvoboja odigrala na visoki ravni in ostala v igri za četrto mesto, ki vodi na zaključni turnir. Medtem ko so Postojnčani doživeli visok poraz v Škofji Loki, je kobjeglavski Agrochem Hrast pričakovano ugnal Pivčane, ki jih skupaj z Velenjem čaka ogorčen boj za obstanek.


Najbolj brano