Našli so pravi sistem

Predzadnji prvoligaški krog pred reprezentančnim premorom prinaša derbi med Olimpijo in Muro v Ljubljani, zelo pomemben pa bo tudi za Tabor, ki se v boju s primerljivim Rudarjem ne bi branil točk iz Velenja.

Stjepan Babić (v ospredju) je postal čvrst člen zvezne vrste, vendar bo moral paziti na krone, saj je 
zbral že tri rumene. Foto: Matej Glavina
Stjepan Babić (v ospredju) je postal čvrst člen zvezne vrste, vendar bo moral paziti na krone, saj je zbral že tri rumene. Foto: Matej Glavina

SEŽANA > Tabor bo namreč jutri ob 18. uri stopil na zelenico Stadiona ob jezeru v Velenju, kjer so v uvodu v sezono doživeli pretres z odhodom športnega direktorja Marijana Pušnika in trenerja Almirja Sulejmanovića. Ni sicer jasno, če je to eden glavnih vzrokov za slabše rezultate knapov, a dejstvo je, da Velenjčani trenutno zasedajo predzadnje, deveto mesto, s tremi točkami iz prav toliko remijev. Očitno pa se tudi niso (še) povsem ujeli z novim trenerjem Janijem Žilnikom.

Velenjčani se zadnja leta pretežno borijo za obstanek v prvi ligi. Bogata leta pokroviteljskega denarja iz lokalnega energetskega bazena, Rudnika Velenje in Termoelektrarne, so preteklost, proračun lahko vsaj za silo zapolnijo le s prodajami igralcev.

2

ničli oziroma poraza je zbral Tabor na obeh gostovanjih

Tako je ta teden odšel njihov najboljši igralec, 25-letni prednji zvezni igralec Žiga Škoflek, z dvema zadetkoma tudi prvi strelec Rudarja, ki je doslej šestkrat zatresel mreže tekmecev, prejel pa kar dvakrat več zadetkov. Njegov odhod se je napovedoval že nekaj tednov, a zdaj se bo res zgodil. Odhaja v ruski Orenburg, vendar pa je odškodnina zanj precej skromna, bojda naj bi se sukala pri 150.000 evrih. V njegovi bodoči ekipi igrata znanca iz slovenske prve lige Ricardo Alves in Danijel Miškić. Glede na skromen izkupiček na lestvici so se v Velenju odločili, da posežejo na trg. Iz španskega Real Sociedada se v Slovenijo vrača 20-letni Nace Koprivnik (včeraj je bil tudi registriran), ki je kot najstnik iz novomeške Krke odšel v tujino, kjer pa se ni prebil med člane. Seveda še zdaleč ni edini, ki se je po (pre)zgodnjem odhodu v tujino vrnil domov. Drugi novinec je Hrvat, osrednji branilec Maksim Oluić, ki je igral za Rudeš in Lokomotivo.

Sežanski strelci niso bistveno bolj učinkoviti - dali so sedem golov (enega več od Rudarja), prejeli pa osem, vendar pa Tabor osvaja točke. V napadu se je očitno prebudil veteran Predrag Sikimić, ki se je tri zadnje tekme zapored vpisal med strelce. Da imajo tekmeci težave, se zaveda tudi trener Tabora Andreja Razdrh, vendar pa poudarja: “Rudar jutri pričakuje zmago, ki jo še nima. In zanje smo mi pravšnja priložnost. Tako slišim iz Velenja. Pritisk pa je tudi dvorezen meč. V tem tudi vidimo lepo priložnost za tri točke ali točko, pa tudi zato, ker se nam forma dviguje. Našli smo najbolj preprost sistem, kako najlažje priti do točk. Obenem pa je vzdušje v ekipi dobro, igralci so začeli verjeti vase in so vedno bolj uigrani.”

V sredo so se pretežno rezervisti in mladi igralci Tabora pomerili z italijanskim nižjeligašem San Luigi Calcio in se razšli z neodločenim izidom 2:2, za domače sta spet zadela Lazar Milošev in Jurij Požrl, ki se po daljši odsotnosti spet vrača med kandidate za igro. Kot smo zapisali že v ponedeljek, iz Sežane odhaja bočno obrambni igralec Toni Aliaj, kot so zapisali v klubu, zaradi zdravstvenih težav.


Najbolj brano