Namesto žoge nosi masko

“Se lahko slišiva kasneje. Hodim v trgovino, na glavi imam zaščitno masko. Komaj diham, kaj šele govorim,” so bile uvodne besede slovenskega rokometnega reprezentanta Deana Bombača ob telefonskem klicu na Madžarsko.

Dean Bombač Foto: STA
Dean Bombač Foto: STA

SZEGED > Koronavirus torej kroji že vsakdanja opravila, kaj šele športni utrip. Osrednja tema športnih pogovorov je vendarle prestavitev olimpijskih iger v Tokiu na prihodnje leto. “V sedanjih razmerah odločitev podpiram. Po izbruhu pandemije so se naša življenja obrnila na glavo. Le upam lahko, da se bomo v najkrajšem možnem času vsi vrnili v običajen ritem in bodo gospodarske posledice čim manjše,” je povedal Dean Bombač, ki upa tudi na čim hitrejšo vrnitev na rokometna igrišča.

“Ob upoštevanju aktualnih okoliščin je najbolj realno, da bi se madžarsko prvenstvo nadaljevalo maja. Če se bodo zadeve normalizirale, bo treba pospešiti tekmovalni ritem in morda igrati tudi pred praznimi tribunami,” je povedal Koprčan, ki je sicer zelo skeptičen glede rezervnega koledarskega načrta Evropske rokometne zveze. Izločilne tekme osmine finala lige prvakov bi se potemtakem zvrstile v začetku junija, zaključni turnir v Kölnu pa bi bil na sporedu konec avgusta.

Dean Bombač,

rokometaš

“Pogrešam žogo, nazadnje sem jo prijel pred 14 dnevi, prav tako nadzorovano skupinsko vadbo v fitnesu in tekme.”

“To bo zelo težko izpeljati, predvsem zaradi prestopnega roka. Resne ekipe ne bodo dovolile, da se njihove poletne okrepitve ponovno vrnejo v svoje prejšnje klube in zaigrajo na zaključnem turnirju lige prvakov ali pokala EHF. Obeta se velikanska zmeda,” je dejal 31-letni Bombač, ki si slačilnico v Szegedu deli s tremi rojaki Matejem Gabrom, Mariom Šoštarićem in Nikom Henigmanom. V prihodnji sezoni se jim bo pridružil šeIzolan Borut Mačkovšek, ki zdaj nosi dres velikega madžarskega rivala Veszprema.

Bombač sicer ob prekinitvi vseh športnih dejavnosti teče v naravi, za telesno kondicijo pa skrbi tudi med domačimi stenami. “Od kluba smo dobili nekaj pripomočkov za vadbo, a to niso pravi treningi. Nekateri moji soigralci, ki živijo v manjših stanovanjih, jih niti ne morejo uporabljati. Pogrešam žogo, nazadnje sem jo prijel pred 14 dnevi, prav tako nadzorovano skupinsko vadbo v fitnesu in tekme,” je povedal Bombač in dodal, da so vsi v klubu morali opraviti test na okužbo novega koronavirusa. Pri vseh so bili izvidi negativni, skupno druženje pa je vseeno prepovedano. Bombač čas osamitve sicer preživlja v krogu petčlanske družine. “Ob lepem vremenu smo veliko časa na vrtu pred hišo, opravimo pa tudi kratke skupne sprehode v naravi,” je povedal Bombač.


Najbolj brano