Najboljši sežanski polčas

Drugi primorski derbi v drugi ligi ni postregel s presežki. V prvem polčasu so bili veliko boljši domači, v nadaljevanju pa so več pokazali tudi gostje.

Strelca na včerajšnji tekmi - za domače je zadel Dino Stančič (levo), 
za goste pa Sežanec v dekanskem dresu Andrej Lukač Foto: Matej Glavina
Strelca na včerajšnji tekmi - za domače je zadel Dino Stančič (levo), za goste pa Sežanec v dekanskem dresu Andrej Lukač Foto: Matej Glavina

SEŽANA > V igri je bil sosedski prestiž, kraško-istrski derbi pa je zadnje čase spet bolj privlačen kot nekoč. V poletnem vremenu se je zbralo več kot 400 gledalcev, glasni so bili tudi gostje. Na tribuni so bili opremljeni tudi z bobnom, ki pa se je vse manj oglašal, bolj kot se je tekma bližala koncu.

Prvi polčas je bil že blizu zahtevam domačega trenerja Andreja Razdrha. Dekani so se v uvodu tekme postavili v obrambo ter igro in pobudo prepustili domačim. Ti so najbrž prikazali najboljši polčas v sezoni, žoga je lepo tekla od nog do nog in med posameznimi igralnimi linijami. Šibka točka gostov je bila igra po bokih, kar so domači s pridom izkoriščali. Do vodilnega zadetka domačih pravih priložnosti niti ni bilo, v 19. minuti pa se je začelo. Poskus Leona Severja je gostujoči vratar Matej Paal izbil, a je žoga priletela do Dina Stančiča na levi strani, ki jo je vrnil Severju, ki pa je bil tokrat natančen. Sežanci so povedli s prvega strela v okvir vrat na tekmi. Le nekaj minut zatem je oživel tudi napadalec Papa Ibou Kebe, ki je zatresel vratnico, nekaj več dela pa je v nadaljevanju s streli domačih imel Paal. Po seriji napadov domačih je znova kapituliral tik pred iztekom polčasa, ko je mimo Patrika Matoševića za 2:0 zadel Kebe.

Cherrybox Tabor : Jadran Dekani 3:1 (2:1)

Stadion Rajka Štolfe, gledalcev 450, sodnik Šmajc (Predoslje) 5,5. Strelci - 1:0 Sever (19), 2:0 Kebe (43), 3:0 Stančič (59), 3:1 Lukač (89).

Cherrybox 24 Tabor Sežana: Rener 5,5, Aliaj 6,5j (od 84. Slavec-), Salkić 7, Nemanič 6, Azinović 6,5, Vukelić 6,5 (od 79. Kariž-), Sever 7, Krivičić 6,5, Stevanović 6,5, Stančič 7,5 (od 73. Duspara-), Kebe 6,5. Trener: Andrej Razdrh.

Jadran Dekani: Paal 5,5, Zonta 5,5, Matošević 5,5, Vitezica 6, Lukač 6,5, Bejdić 5,5 (od 46. Gajšek 6), Stepančič 5,5, Zyba 5,5, Babič 5,5 (od 46. Nikolić 6), Banovič 5,5, Ahmetović 5 (od 68. Rodica 5,5). Trener: Nedžad Okčić.

Rumeni kartoni: Nemanič, Stevanović; Zyba, Stepančič, Gajšek.

Trener gostov Nedžad Okčić se je med polčasom odločil za dve menjavi. Okrepil je napadalno vrsto ter nekoliko spremenil postavitev in Robi Gajšek je v 50. minuti poskrbel za prvi strel Jadrana v okvir vrat. Stančič je v 59. minuti zadel za visoko vodstvo s 3:0, ko je po samostojnem prodoru zdrvel mimo štirih gostujočih nogometašev na desno stran, od koder je poslal žogo v mrežo. Potem so gostje vzpostavili ravnovesje in sprožili nekaj strelov v okvir domačih vrat, predvsem to velja za Žana Nikolića. V 80. minuti je imel Dejan Banovič odprt strel za znižanje vodstva, a je žoga zletela mimo gola. Zatem bi lahko slab sodnik (brez pravega občutka za igro) David Šmajc mirno lahko pokazal na belo piko za domače po prekršku nad Rokom Dusparo.

Dekančanom je na koncu le uspelo doseči vsaj časten zadetek. Kajpak je prevladal zakon bivšega - posojeni igralec Tabora Andrej Lukač je po strelu z glavo podpisal končni izid.


Najbolj brano