Najboljša Pivka, druga Postojna

V športni dvorani Skala je po dveletnem premoru pred številnimi mladimi gledalci potekal že 55. zaključni turnir Košarkarski superšolar 2021/22 za starejše učence (letnik 2007 in mlajši).

Košarkarji pivške osnovne šole so najboljši v državi. Foto: KZS
Košarkarji pivške osnovne šole so najboljši v državi. Foto: KZS

PIVKA > Nastopile so štiri ekipe osnovnih šol, ki so bile najboljše na vzhodnem regijskem finalu (OŠ Venclja Perka Domžale in OŠ Pod Goro Slovenske Konjice) ter v zahodnem (OŠ Pivka in OŠ Miroslava Vilharja Postojna).

Premočno in zasluženo so slavili domači košarkarji, ki so tako med 32 sodelujočimi šolami postali državni košarkarski prvaki osnovnih šol. V polfinalu, igrali so trikrat po deset minut, so najprej za 19 točk odpravili Domžalčane, v finalu pa za 15 točk še najbližje sosede, bilo je 72:57.

Najboljši strelci turnirja so bili postojnski kapetan Leon Jereb (46 točk), Konjičan Taij Pesjak (45) in domači kapetan Nik Jović (42). Ekipa OŠ Pivka (na fotografiji) je nastopila v naslednji postavi: Nik Jović, Tristan Bergoč, Aleks Tomažič, Matic Debevec, Gal Štemberger, Vilijem Podržaj, Jure Šabec, Samed Grošić, Matic Žužek, Aleksandar Perlić, Mark Čelhar in Jakob Šabec. Trener in vodja ekipe je bil Jure Kotnik.


Najbolj brano