Nagrada avtomobilističnega združenja FIVA

Mestna občina Nova Gorica je z Avto moto društvom Gorica prejela nagrado za prizadevanja pri promoviranju tehnične kulturne dediščine na področju moto športa, ki jo podeljuje Mednarodna zveza za starodobna vozila - FIVA.

 Foto: Mateja Pelikan
Foto: Mateja Pelikan

NOVA GORICA > Podpredsednica FIVE Nataša Grom Jerina je nagrado podelila na sedežu mestne občine, sledilo pa je druženje z najbolj prizadevnimi člani AMD Gorica, na čelu s predsednikom Miranom Mozetičem, vodjo sekcije za starodobnike Dušanom Gomiščkom in nekdanjim odličnim dirkačem (tudi na reliju Monte Carlo) Leonom Poberajem.

Nova Gorica si je nagrado prislužila z obujanjem tradicije nekdanje mestne ulične motociklistične dirke, ki v zadnjem obdobju (tako je bilo tudi avgusta letos) ob podpori mestne občine poteka v obliki paradne vožnje starodobnih dirkalnih motociklov po novogoriških ulicah.

K nagradi je prispevala tudi razstava starodobnikov, ki so do začetka sedemdesetih let prejšnjega stoletja goriške ljubitelje moto športa navduševali tudi na mednarodnih uličnih dirkah.


Najbolj brano