Nadaljujejo v angleških ritmih

Uvodno spomladansko dejanje prve slovenske nogometne lige ni bilo nič kaj ogrevalno. Začel se je boj za vsako zmago in vsako točko. Tako bo tudi v preostalih 15 krogih prvenstva, ki se v angleških ritmih nadaljuje že danes.

Andrej Razdrh (levo) se  s pomočnikom Darkom Karapetrovićem 
jutri vrača v Sežano.  Foto: Zdravko PrimoĹľiÄŤ/FPA
Andrej Razdrh (levo) se s pomočnikom Darkom Karapetrovićem jutri vrača v Sežano.  Foto: Zdravko PrimoĹľiÄŤ/FPA

NOVA GORICA > Vodilna Olimpija tako ne bo imela časa za premlevanje razpleta derbija v Mariboru, v katerem je dobila točko ali pa izpustila dve. Račune bodo polagali na koncu, v igri je namreč še 45 točk. Trener Safet Hadžić zatrjuje, da se naslovi dobivajo ali izgubljajo na malih tekmah. Če bodo Ljubljančani nadaljevali v jesenskem ritmu, potem za privržence zeleno belih ni bojazni. Pomlad bi lahko bila zelene barve, a počakajmo, zima se vendarle še ni poslovila.

Bi pa lahko 22. krog spet občutno nagnil tehtnico na stran Olimpije, ki je danes doma proti Triglavu izrazit favorit. Vse kaj drugega bi lahko zatrdili za Maribor, ki bo jutri v prvi vrsti poskušal izvleči celo kožo iz Fazanerije. Jesenska obračuna Mure in Maribora v prvenstvu nista dala zmagovalca. Bo šlo v tretje rado? Sicer pa tudi Sobočani še niso rekli zadnje v boju za vrh. Razlika med prvim in petim mestom, ki znaša sedem točk, še nikdar ni bila tako majhna po tolikšnem številu odigranih tekem.

3

točke loči drugi Maribor in peto Muro, ki se bosta jutri pomerila v Fazaneriji

Sicer zdesetkana Mura je z zmago v Domžalah bržkone zatrla upe gostiteljev, da bi se še lahko vmešali v boj za mesta, ki vodijo v Evropo. Domžalčane od zgornjega dela lestvice, ki ga zaokrožujejo prav izbranci Anteja Šimundže, loči že velikih enajst točk. Kako majhne so razlike tik pod vrhom, priča že podatek, da bi Mura z zmago lahko ujela in prehitela Mariborčane. Branilci naslova bi v primeru jutrišnjega poraza utegnili zdrsniti celo na peto mesto. Scenarij ni nemogoč. Aluminij bo namreč na drugi današnji tekmi gostil vse bolj odpisani Rudar, ki tudi na začetku pomladi ne more zasukati poraznega jesenskega trenda.

Celjani so na drugi strani očitno prenesli obetavno formo s pripravljalnih dvobojev tudi v prvenstvo. Jutri bodo odigrali še drugo zaporedno tekmo pred domačimi gledalci, 22. krog bodo sklenili z Bravom, ki je v nedeljskem obračunu novincev spretno in srečno ugnal Sežance. Mauro Camoranesi na klopi Tabora torej na slovenski sceni še čaka na prvo točko in prvo zmago. Jutrišnja proti Domžalam bi bila zlata vredna. Argentinec z italijanskim državljanstvom verjetno še spoznava novo ligaško stvarnost in tudi svojo ekipo. Zelo dobro pa je s sežanskim utripom seznanjen Andrej Razdrh, ki je začel prvenstvo na klopi Tabora. V Domžalah mu ne gre po načrtih. Ekipa igra po sistemu toplo-hladno. Pri Taboru se seveda nadejajo, da domžalski poraz z Muro ne bo pomenil svojevrstnega dramila za tekmeca. Predragu Sikimiću se bodo domači privrženci gotovo zahvalili za 12 zadetkov, ki jih je jeseni prispeval v sežanskem dresu, obenem pa si želijo, da se mu (še) ne bi odprlo tudi v domžalskem dresu.


Najbolj brano