Na zaključnem turnirju državne superlige trije primorski superligaši

Po sobotnih obračunih 13. kroga balinarske superlige je dokončno znano, da se bodo za naslov prvaka na zaključnem turnirju potegovali kar trije primorski klubi.

Sežanska Skala je v Pivki prepričljivo ugnala Košano. Foto: Simon Maljevac
Sežanska Skala je v Pivki prepričljivo ugnala Košano. Foto: Simon Maljevac

Nekoliko presenetljivo je bil najbolj izenačen obračun v Škofji Loki, v katerem je Aikea Antena po zaključku tehničnih disciplin še vedno ogrožala zmago domače Trate. Branilci naslova so tekmo odprli z vodstvom 7:1, nato pa so Portorožani začeli zbirati točke ter po zmagi Gregorja in Dejana Korošca v štafeti znižali na 7:11. Končnica je ponovno minila v znamenju favoriziranih Škofjeločanov, ki so z dvanajsto zmago v sezoni krog pred koncem rednega dela prvenstva potrdili prvo mesto, tako da bodo na zaključnem turnirju spet uživali prednost domačega terena.

Z drugega startnega izhodišča bodo vrhunec sezone pričakale Zabiče, za katere je bil obračun proti Krimu dober preizkus forme pred odločilnimi nastopi. Domačini so se izkazali tako v tehničnih disciplinah, kjer sta z 52 zadetki v štafeti briljirala brata Šircelj ter z 22 točkami v natančnem zbijanju Dinko Beaković, kot v klasičnih igrah, v katerih so prednjačili Igor Šircelj, Simon Možina in Jožko Boštjančič. Zabiče bodo redni del sezone zaključile z gostovanjem pri sežanski Skali. Omenjena tekmeca se bosta sredi marca pomerila tudi v polfinalu v Škofji Loki, tako da bo sežanski obračun pomemben zgolj po psihološki plati.

Tretjeuvrščeni Kraševci so v soboto v Pivki suvereno odpravili Košano, ki je nasprotnikom povzročala večje skrbi zgolj v prvi tretjini tekme. Po zmagah razpoloženega Gašperja Kraševca v natančnem zbijanju ter štafete Gašper Povh-Klemen Sosič je bila usoda domačinov zapečatena, tako da je vodja Skale Iztok Sosič v končnici lahko preveril trenutno pripravljenost rezervistov. Z visoko zmago proti Postojnčanom so si četrto mesto dokončno zagotovili Kobjeglavci, ki so bili tokrat razpoloženi v klasičnih igrah, medtem ko bodo v prihodnjih tednih morali izboljšati rezultate v hitrostnem in štafetnem zbijanju.


Najbolj brano