Na poti do pokala

Primorski prvoligaši bodo polno zasedeni. V ospredju bodo koprski košarkarji, pred katerimi je polfinale pokala na zaključnem turnirju v Ljubljani. Novogoriške odbojkarice bodo jutri doma začele boje v skupini za prvaka.

Košarka

Koper Primorska : Helios (jutri ob 15.30). Že polfinale pokala je prestižna uvrstitev, ki omogoča sanje o prvi razpoložljivi lovoriki v sezoni. Koprčani so pokalni zmagovalci zadnjih dveh sezon, v letošnjem zaključku tekmovanja pa po spletu raznih okoliščin vlogo favorita prepuščajo Cedeviti Olimpiji. Toda v finale se je treba najprej uvrstiti, Koper Primorska pa je kljub oslabljeni zasedbi favorit vsaj v polfinalu z domžalskim Heliosom. V primer zmage v polfinalu pa vsakemu finalistu delnice samo rastejo. Proti Helisu so Koprčani vendarle favoriti. Zmaga domačih : neodločeno : zmaga gostov 60:5:35.

Rokomet

Butan plin Izola : Loka (danes ob 18. uri). Domačini na zadnjem mestu izgubljajo stik z ostalo konkurenco. Tekma z Gorenjci, ki so dve mesti pred njimi, ponuja eno zadnjih priložnost za uspešen lov na obstanek - 40:30:30.

Krka : Žurd Koper (danes ob 19. uri). Na Dolenjskem bo obračun ekipi iz sredine lestvice. Rezultatska tradicija je na strani Krke, a razlika v kakovosti ni tako velika. 60:20:20.

Izola : Krim (danes ob 20. uri). Kapetanka gostij, domačinka Polona Barič, se s soigralkami odpravlja na sproščen izlet na morje. Obisk v Sloveniji še neporaženega kluba iz lige prvakov bo za Izolanke predvsem učna ura. 0:0:100.

Litija : Mlinotest (jutri ob 19. uri). Litija je v tej sezoni zmagala enkrat, Ajdovke pa so le enkrat izgubile. Temu primerna je naša napoved. 5:10: 85.

Odbojka

Calcit : Luka Koper (jutri ob 17. uri). Koprčanke v dvorani svežih srednjeevropskih prvakinj praktično čaka misija nemogoče. Prednost Gorenjk v znanju in višini je prevelika za istrsko presenečenje. 90:10.

Gen I Volley : SIP (jutri ob 18.30). Novogoričanke v domači dvorani za uvod v končnico za prvaka čakajo nevarne Štajerke, ki so redni del prvenstva sklenile z le točko zaostanka. 60:40.

Ankaran : Krim (jutri ob 19. uri). Odbojkarski Krim na srečo ni niti malo podoben rokometnemu, a bodo morale Ankarančanke kljub temu v skupini za obstanek tekmeca iz prve B lige vzeti resno. V četrtfinalu pokala so namreč Ljubljančanke pošteno namučile celo Koprčanke. 60:40.

Merkur Maribor : Salonit Anhovo (nedelja ob 17. uri). Gostje iz Kanala so Mariborčanom morali priznati premoč že jeseni, ko so bili še v popolni postavi. Sedaj, ko jih mučijo poškodbe, je možnosti za primorske točke še manj. 80:20.

Dvoranski nogomet

Bronx : Siliko (danes ob 20.30). Vrhniški Siliko sodi - tako kot Bronx s Škofij - po imenih v sredino prvoligašev. Doma je sicer zmagal, v dvorani Burja pa bi bilo ob primerni podpori navijačev mogoče priti tudi do za Primorce ugodnejšega izida.


Najbolj brano