Taboru zelo malo uspeva

Sežanska črna serija se je pričakovano nadaljevala tudi na drugem koncu Slovenije, na najdaljšem gostovanju v prvi ligi. Tudi tokrat z enim golom v mreži, a tolažba s tem podatkom ne pomaga prav veliko.

Trener Sežancev Zoran Zeljković Foto: Tomaž Primožic/FPA
Trener Sežancev Zoran Zeljković Foto: Tomaž Primožic/FPA

MURSKA SOBOTA >Tudi tokrat se je Dušan Kosić moral soočiti s posledicami precej naivnega poletnega kadrovanja, ki ni upoštevalo pričakovanega večjega števila poškodb in kartonov. Manevrskega prostora že dolgo praktično nima. Poškodbe krojijo podobo ekipe že lep del jesenskega dela, ko pa se odsotnim pridruži še kak izkušen igralec s kartoni, je položaj še težji. Napad je že tako najbolj pomanjkljiv del moštva in tako je v napadu edini na voljo le že zelo načeti Dino Stančič, ki je za nameček moral igrati vso tekmo.

V domačem taboru so bile bolj kot tekma v ospredju govorice o morebitnih odhodih trenerja in katerega od nosilcev igre, kar po preboju v konferenčno ligo in lepi zgodbi zadnjih let niti najmanj ne čudi. A vendar je trener Ante Šimundža raje govoril o sobotnem tekmecu, ki ga kljub seriji porazov niso podcenjevali. “Pričakoval sem natanko takšno tekmo. Trdo, zahtevno, tekmovalno, kar je tudi bila. Smo pa vseskozi imeli več od igre, imeli smo veliko priložnosti. Tekmo bi lahko rešili že prej, ampak proti Sežancem je vedno težko. S tem, kar smo pokazali, moramo biti zelo zadovoljni. Gre za izredno čvrsto in organizirano ekipo. Dejstvo pa je, da Taboru v zadnjem času rezultati ne gredo na roke, seveda pa si nismo želeli, da bi prav proti nam prekinili ta niz,” je po tekmi dejal Šimundža.

Sobočani so tekmo začeli odločno, v deseti minuti je Žiga Kous žogo poslal čez gol. Po še nekaj polpriložnostih je v 28. minuti Žan Karničnik po kotu zgrešil cilj. Še bliže zadetku je bil v 34. minuti Klemen Pucko, ko je žoga po strelu z glavo zadela vratnico. Tik pred koncem polčasa je iz bližine znova zgrešil Karničnik. Tabor v prvem polčasu ni resneje ogrozil vrat Matka Obradovića.

Tudi drugi polčas so bolje začeli črno-beli, dvakrat je v uvodu poskusil Nardin Mulahusejnović, a obakrat nenatančno, v 51. minuti pa je strel visokega napadalca ukrotil Jan Koprivec. V 59. minuti pa so domači le povedli, Karničnik je prodrl po desni strani in podal pred gol do Mulahusejnovića, ki je nato žogo le še potisnil v prazno mrežo. To je bil po dveh mesecih in pol šele prvi zadetek lanskega prvega strelca lige .

Mura je nadaljevala s pritiskom, v 67. minuti je bila v isti akciji dvakrat blizu povišanja vodstva, vendar je prvič Koprivec ustavil odbito žogo soigralca Klemna Nemaniča, ki je letela v lastno mrežo, v drugo pa so domači zgrešili cilj, tako kot Samsindin Ouro v 83. in Amadej Maroša v 90. minuti.

Sežanci (Tom Tolić) so šele v 82. minuti sprožili prvi strel v okvir vrat, a ga je Obradović brez težav obranil. “V prvem polčasu smo imeli nekaj polpriložnosti, v nadaljevanju smo bili dobri, disciplinirani in organizirani. Mura je stopila na plin in zadela. Fantom nimam česa očitati, trudijo se, kažejo željo, ampak nam zelo zelo malo uspeva,” je po tekmi dejal Kosić, ki že razmišlja o zimskem prestopnem roku.

* Stadion Fazanerija, sodniki: Balažič, Perger, Šumer.

* Strelec: 1:0 Mulahusejnović (59.).

* Mura: Obradović, Karamarko, Gorenc, Karničnik, Šturm, Lorbek, Kozar (od 76. Ouro), Kous, Pucko (od 69. Lotrič), Horvat (od 87. Maroša), Mulahusejnović (od 76. K. Cipot).

* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Salkić, Urh (od 90. Seliškar), Nemanič, Guerrico (od 90. Ristić), Briški, Mavretič, Ovsenek (od 78. Tolić), Kosi (od 63. Ndzengue), Stančič, Kljun (od 63. Stanković).

* Rumeni kartoni: Karamarko, Gorenc; Ovsenek, Guerrico, Mavretič.

* Rdeči karton: /.


Najbolj brano