Mourinho bo novi trener Rome

Portugalski nogometni strokovnjak Jose Mourinho bo po tem, ko je izgubil službo pri angleškem prvoligašu Tottenhamu, kariero nadaljeval v Italiji pri Romi, so na twitterju potrdili pri rimskem klubu. Portugalec je podpisal triletno pogodbo.

Portugalski nogometni strokovnjak Jose Mourinho bo po tem, ko 
je izgubil službo pri angleškem prvoligašu Tottenhamu, kariero 
nadaljeval v Italiji pri Romi. (Foto: Steffen Prößdorf)
Portugalski nogometni strokovnjak Jose Mourinho bo po tem, ko je izgubil službo pri angleškem prvoligašu Tottenhamu, kariero nadaljeval v Italiji pri Romi. (Foto: Steffen Prößdorf) 

RIM > Mourinho, ki je na Apeninskem polotoku deloval že med letoma 2008 in 2010 pri milanskem Interju (z njim je osvojil tudi ligo prvakov), bo klub prevzel z začetkom sezone 2021/22, zdajšnji strateg Paulo Fonseca pa bo klub zapustil po koncu te sezone.

"Klub z zadovoljstvom sporoča, da se je dogovoril z Josejem Mourinhom za mesto trenerja s sezono 2021/22," so pri rimskem kolektivu zapisali v sporočilu za javnost.

"Jose je velik šampion, ki je osvajal lovorike na vseh ravneh. Našemu ambicioznemu projektu bo prinesel izjemne vodstvene sposobnosti in izkušnje," so še dodali pri Romi.

"Izjemna strast Rominih navijačev me je prepričala, da sprejmem to službo. Komaj čakam, da začnemo," pa je dejal Mourinho, ki je prejšnji mesec izgubil službo pri Tottenhamu.

V karieri je sicer vodil še Benfico, Uniao de Leirio, Porto, s katerim je tudi slavil v ligi prvakov, Chelsea, Real Madrid in Manchester United.


Najbolj brano