Mlinotest in Piran skoraj s košarkarskim izidom

Tudi po 12. krogu ženske državne lige ni v boju za vrh modre (boljše) skupine nič novega. Krim Mercator in ajdovski Mlinotest sta razred zase. Po zmagi Pirančank je postal spet zanimiv boj za prvo mesto v slabši (zeleni) skupini.

Anja Kolobarič (10) je bila s 13 zadetki ena glavnih junakinj 
piranske ekipe.  Foto: Tomaž Primožic/FPA
Anja Kolobarič (10) je bila s 13 zadetki ena glavnih junakinj piranske ekipe.  Foto: Tomaž Primožic/FPA

V modri skupini sta prvak Krim Mercator in prvi zasledovalec, ajdovski Mlinotest, s skoraj košarkarskima izidoma odpravila svoja tekmeca, Krko oziroma Ptuj-Ormož. Za prvakinje je Ajdovka Maja Svetik dosegla pet zadetkov. Derbi za obstanek v boljši skupini slovenskega rokometa med Izolankami in Velenjčankami je preložen. Ne glede na to so Izolanke, ki so še brez točk, z eno nogo že v nižji skupini tekmovanja.

V zeleni skupini so Pirančanke izkoristile prednost domačega parketa in premagale vodilno Ljubljano. Dekletom iz prestolnice so se približale na dve točki zaostanka in imajo še možnosti, da se prebijejo na vrh in od tam v najboljšo skupino slovenskega rokometa. Žurd Koper je bil tokrat prost.

Žiger hiše Ptuj Ormož : Mlinotest 27:42 (13:27)

Dvorana Ljudski vrt, gledalcev 50 sodnika Lovrič in Borič.

Mlinotest: Trener: Hrovatič (10 obramb), A. Bratina (5), Vuk (1), Abina 9, Zelnik 8, Čopi 7, Fegic 5, Perazić 4, Grmek 3, Černigoj 2, Ferfolja 2, Makovec 2, Leški, L. Bratina. Trener: Jan Žbogar

Sedemmetrovke- Ptuj Ormož 5(4), Mlinotest 4(2); izključitve - Ptuj Ormož 16 minut, Mlinotest 2 minuti.

Ptuj Ajdovke so na Ptuju dosegle največ golov na svojih tekmah letošnjega prvenstva. Kakovostna razlika med tekmecema je bila takšna, da je dvoboj Primorkam služil predvsem za preverjanje rezervnih moči in popravljanje gol razlike. Tekmo je s serijo obramb odprla ajdovska vratarka Klara Hrovatič, v nasprotnih napadih pa so Nuša Fegic, Ana Abina, Živa Čopi in Urša Zelnik s serijo 5:0 hitro nakazale, kaj bo sledilo. Sredi polčasa je prednost Ajdovk znašala že deset golov in resnega boja je bilo konec. im

Piran : Ljubljana 37:31 (14:14)

ŠD Lucija, gledalcev 100 sodnika Deržek in Lesar.

Piran: Mijatović (9 obramb),Cepič (3),Borišek 13,Kolobarič 13,Kokotec 7, Jušić 2, Turnšek 2, Trogar.Trener: Aleš Filipčič.

Sedemmetrovke - Piran 10(9), Ljubljana 6:5; izključitve - Piran 12 minut, Ljubljana 18.

Lucija Vodilnim Ljubljančankam kljub daljši klopi ni uspelo utruditi maloštevilnih nosilk igre Pirana, kjer sta v napadu blesteli Sara Borišek in Anja Kolobarič. S to zmago Istrank še naprej ostaja odprt boj za prvo mesto v zeleni skupini, ki prinaša v tekoči sezoni nastop v četrtfinalu državnega prvenstva, v novi pa kvalifikacije za uvrstitev v modro skupino. V prvem polčasu sta se ekipi menjavali v vodstvu. V zadnji minuti je prednost gostij izničila Melisa Jušić.

Prva polovica drugega polčasa je pripadla Ljubljančankam. Nato so jih Pirančanke ujele ter po izidu 27:26 odlično odigrale zadnjih deset minut. Boriškovi in Kolobaričevi se je strelsko pridružila še Kristina Kokotec. Pet minut pred koncem so Primorke vodile že za pet zadetkov in prednosti niso več izpustile iz rok.


Najbolj brano