Mladinca presenetila člane

Včerajšnji zaključni turnir posamičnega kegljaškega prvenstva v Novi Gorici je prinesel veliko veselja v Postojno. Prvak je namreč postal član Proteusa Žiga Požar, srebro pa je osvojila njegova klubska kolegica Maša Miklavec.

Člana postojnskega Proteusa, srebrna Maša Miklavec in državni 
prvak  Žiga Požar. Foto: Igor Mušič
Člana postojnskega Proteusa, srebrna Maša Miklavec in državni prvak Žiga Požar. Foto: Igor Mušič

Kegljaški klub Gorica je včeraj v novogoriškem športnem parku gostil zaključni turnir posamičnega članskega državnega prvenstva v moški in ženski konkurenci. Za odličja so se pomerili po štirje najboljši. Primorska je imela v obeh konkurencah po enega predstavnika in oba sta se izvrstno izkazala.

Med moškimi sta bila favorita člana državnega prvaka Konstruktorja Matej Lepej in Aleš Blaž ter prekaljeni nekdanji reprezentant Franc Kirbiš iz Slovenskih Konjic. Iz ozadja je napadal postojnski mladinec Žiga Požar, ki se je letos sploh prvič uvrstil med 64 najboljših v članski konkurenci. Razplet je bil dramatičen in presenetljiv. Prvak je postal Požar, ki je le za en kegelj premagal Lepeja. Podrl jih je 617. Kirbiš (594) in Blaž (591) sta si razdelila bron.

“To je bila moja daleč moja najboljša predstava na posamičnih državnih prvenstvih. Obdržal sem dobro formo z mladinskega prvenstva, ko sem posamično zmagal in bil drugi v kombinaciji. Po tem sem bil poklican v reprezentanco, s katero redno treniram in sem na prvenstvo prišel odlično pripravljen. Čez teden dni odhajamo na prijateljske tekme na Hrvaško in v Srbijo, upam pa, da bom pravi vrhunec dosegel sredi maja na mladinskem svetovnem prvenstvu v Romuniji,” je povedal novi državni prvak Žiga Požar, ki - tako kot Maša Miklavec - še ostaja zvest postojnskemu klubu.

V ženskem boju za odličja presenetljivo ni bilo predstavnic prvakinj iz Celja, kakovost in izkušnje pa je unovčila predstavnica podprvakinj iz kranjskega Triglava Brigitte Strelec, ki je za zlato podrla 578 kegljev. Veliko presenečenje je priredila Postojnčanka Maša Miklavec. Članica sedme ekipe državnega prvenstva, Proteusa, je s 571 keglji na drugem mestu krepko prehitela izkušenejši osvajalki bronastih odličij, Ireno Mejač (Ljubelj, 557) in Taro Hočevar (Triglav 555). Tudi za Mašo Miklavec je včerajšnji dosežek njen največji uspeh na domačih članskih tekmovanjih. Ponaša se sicer z naslovom mladinske prvakinje v kombinaciji. Tudi ona bo oblekla reprezentančni dres.


Najbolj brano