Matko Zirdum novi član ND Gorica

Nogometno društvo Gorica je danes predstavilo novo okrepitev. Pridružil se jim je Matko Zirdum, 22-letni nogometaš Slaven Belupa. Do konca sezone bo imel v novogoriškem Športnem parku status posojenega igralca.

195 centimetrov visoki Matko Zirdum  si je ime v hrvaškem 
nogometu ustvaril v lanski sezoni, ko je v 1. HNL zbral 19 nastopov 
in v 32. krogu ob zmagi s 3:0 proti Istri 1961 dosegel tudi prvi 
profesionalni zadetek. Foto: ND Gorica
195 centimetrov visoki Matko Zirdum si je ime v hrvaškem nogometu ustvaril v lanski sezoni, ko je v 1. HNL zbral 19 nastopov in v 32. krogu ob zmagi s 3:0 proti Istri 1961 dosegel tudi prvi profesionalni zadetek. Foto: ND Gorica

NOVA GORICA > Najbolje se znajde na položaju osrednjega branilca, tuj pa mu ni niti levi bočni položaj, so v ND Gorica opisali svojega novega igralca Matka Zirduma.

Iz nogometne šole Slavena iz Belupa se je preselil v mlajše selekcije zagrebškega Dinama, kjer je bil tudi soigralec Mattea Tomička. Prve minute v članski konkurenci je nabral v sezoni 2017/18, ko je kot član hrvaškega drugoligaša iz Novigrada zbral 26 nastopov. Sledil je povratek v Slaven Belupo, kjer pa se v sezoni 2018/19 ni naigral.

195 centimetrov visoki nogometaš iz Koprivnice si je ime v hrvaškem nogometu ustvaril v lanski sezoni, ko je v 1. HNL zbral 19 nastopov in v 32. krogu ob zmagi s 3:0 proti Istri 1961 dosegel tudi prvi profesionalni zadetek.

“Vesel sem, da sem postal del takšne ekipe, kot je Gorica. Kolikor sem lahko v prvih dneh opazil, je moštvo dobro uravnoteženo, kar se izkušenj in mladosti tiče. Priložnost, da zaigraš za klub, ki je še nedavno igral v kvalifikacijah za Ligo Evropa, se ti ne ponudi vsak dan. Vse bom naredil, da pokažem, da sem vreden izkazanega zaupanja,” je Zirdum povedal ob prihodu v ND Gorica.


Najbolj brano