Matej Mohorič: “Svoje taktike ne bom spreminjal”

Pogovarjali smo se z Matejem Mohoričem, enim najbolj hvaležnih, a tudi analitičnih sogovornikov v kolesarski karavani. V soboto bo lovil drugo zaporedno zmago na enodnevni kolesarski klasiki svetovne serije Milano-Sanremo.

Matej Mohorič Foto: Aleš Sorta
Matej Mohorič Foto: Aleš Sorta

Optimalna zdravstvena slika in temeljite zimske priprave 28-letnega člana ekipe Bahrain Victorious v novi sezoni navdajajo z optimizmom. Spogleduje se tudi s ponovitvijo lanskega dosežka in ubranitvijo zmage na Milano-Sanremo.

“Ne bo presenečenje, če bom dal vse od sebe na zadnjem spustu, ki ga poznam kot lastni žep. Svoje taktike ne bom spreminjal, navsezadnje se je lani izkazala za zmagovito. Prav tako ne morem narediti razlike na vzponu Poggio. Pomembno je, da na vrhu ohranim stik z najboljšimi in potem odigram svoje karte na spustu oziroma v zadnjih dveh kilometrih. Sicer pa se lahko zgodi marsikaj, od ciljnega sprinta razredčene glavnine do tega, da Pogačar pomaha karavani že na vzponu na Cipresso,” je med drugim povedal v pogovoru z našim novinarjem Alešem Sorto, ki ga lahko preberete v jutrišnji izdaji Primorskih novic.


Najbolj brano