Mariboru in Olimpiji več možnosti

Po včerajšnjem pičlem remiju Domžal danes lov na 3. krog kvalifikacij lige prvakov začenja Mura. Jutri bosta igrala tudi Maribor in Olimpija.

SLOVENIJA > Slovenski državni prvak vstopa v tekmo z Ludogorcem s slabo popotnico, saj je konec tedna v domačem prvenstvu izgubil proti Taboru z 0:3. Zato pa je na evropski sceni pokazal povsem drugi obraz, saj je v prvem predkrogu s Škendijo pokazal, da bo tudi proti Ludgorcu skušali drago prodati svojo kožo.

Sobočani so Škendijo izločili z zmago z 1:0 v gosteh in s 5:0 doma. Toda tokrat Muro, ki ima na Transfermakrtu vrednost 7,61 milijona evrov, čaka uglednejši tekmec iz Bolgarije, ki ima petkrat vrednejšo ekipo, vredno 39,2 milijona. Njegov najvrednejši igralec je kapetan in bočni branilec Anton Nedjalkov. Bolgari so v uvodnem krogu izločili beloruski Šahtjor Soligorsk s skupnim izidom 2:0. “Najbolj pomembno je, da vsak pri sebi razčistimo zadeve. Na tekmi s Taborom smo zanemarili taktično kulturo, kar nas je krasilo v prejšnji sezoni,” je po porazu s Taborom povedal trener Ante Šimundža in hkrati opozoril, na kaj bo treba paziti proti naslednjemu tekmecu.

Poletje v Evropi imajo Prekmurci vsekakor zagotovljeno.

Če bi se Mura prebila čez Ludogorec, jo v 3. krogu čaka Olympiacos ali Neftci. Če pa bi Sobočanom spodletelo, jih še vedno čaka nastop v 3. krogu kvalifikacij evropske lige, in sicer proti poražencu dvoboja med Ferencvarosom in Žalgirisom. Vsaj poletje v Evropi imajo Prekmurci vsekakor zagotovljeno.

Jutri pa prva obračuna v 2. krogu konferenčne lige čakata Maribor in Olimpijo. Štajerci so so v prvem krogu izločili armenski Urartu s skupnim izidom 2:0, zdaj pa jih čaka precej močnejši Hammarby s Švedske. Vrednost igralcev Maribora je 9,41 milijona, Hammarbyja pa 16,48 milijona. “Naslednji izpit bo neprimerno zahtevnejši, Hammarby je v tekmovalnem ritmu, verjamem pa, da ob temeljiti pripravi in pravem obrazu ni nepremagljiv,” je o dvoboju s švedskim tekmecem povedal športni direktor Marko Šuler. Potencialna tekmeca Maribora v nadaljevanju sta srbski Čukarički ali azerbajdžanski Sumgait.

Tik pred začetkom tekme Maribora na Švedskem bosta v Ljubljani prvi polčas odigrala Olimpija in malteška Birkirkaro. Ljubljančani imajo oteževalno okoliščino, da doslej še niso igrali uradne tekme. Pokalni prvaki so bili v uvodnem krogu krogu prosti, v prvenstvu pa je bil njihov dvoboj z Domžalami preložen. “Strokovni štab je opravil analizo nasprotnika, tako da bomo o Birkirkari vedeli vse, kar se da. V srečanje moramo stopiti maksimalno, saj vemo, kaj tekma pomeni za klub,” je poudaril povratnik v moštvo Tomislav Tomić. Olimpija bi ob napredovanju igrala proti makedonskemu Škupiju ali portugalski Santa Clari,


Najbolj brano