Maratonski obračun v Vrtojbi

V izolskem Arrigoniju so se veselili dvakrat. Od deklet, ki so državne prvakinje, je bilo točke realno pričakovati, zato pa so pozitivno presenetili fantje. Pomembno zmago v boju za obstanek so dosegle Vrtojbenke.

Odločilno zmago je v Vrtojbi dosegla Lara Kompara. Foto: Igor Mušič
Odločilno zmago je v Vrtojbi dosegla Lara Kompara. Foto: Igor Mušič

V prvi ženski namiznoteniški ligi so imele Izolanke s Preserjankami, ki niso osvojile niti niza, le lažji trening. Arrigoni bo tudi letos kandidiral za državni naslov, najnevarnejše pa bodo tekmice iz obeh ljubljanskih klubov. Povsem drugače je bilo v Vrtojbi, kjer se je pomlajena Mahle Letrika borila kar dve uri in pol, da je strla odpor Jeseničank, s katerimi bo bržkone vso sezono tekel boj za obstanek v družbi najboljših.

Domačinke so v prvih štirih dvobojih tesno lovile zaostanek za izkušenejšimi Gorenjkami. Prvo vodstvo je v petem dvoboju priborila kasnejša junakinja tekme, komaj 16-letna Lara Kompara. V sedmem dvoboju je Tina Mozetič Jeseničankam preprečila izenačenje, žal pa v osmem to ni uspelo najizkušenejši Vrtojbenki Nini Pavlin, ki se po materinstvu še ni vrnila v nekdanjo formo. V devetem dvoboju je tako odgovornost padla na Laro Kompara, ki se je proti 30 let starejši Barbari Jančič izvlekla iz že napol izgubljenega položaja. Gorenjka je v nizih povedla z 2:1, a je Lari uspel preobrat in nato zmaga po podaljšanem petem nizu.

V moški prvi ligi je izolski Arrigoni napovedal, da utegne letos biti eden boljših prvoligašev, saj je zanesljivo premagal Savinjo, ki je vodila le po prvem dvoboju. Nato sta zaporedne zmage dosegla Erik Paulin (dve) in Matija Novel.

Gostje so zaostanek še znižali, nato pa je Novel dobil pomemben šesti dvoboj in s tem preprečil Dejanu Jovanoviću izenačenje. Dvajsetletni Erik Paulin je nato zbrano odigral dvoboj z veteranom slovenskih prvoligaških dvoran, dvakrat starejšim Juretom Slatinškom in zmaga je ostala v Izoli.

Rezultati

Prva SNTL moški, 2. krog - Arrigoni : Savinja 5:2 (Lavrič : Rosc 1:3, Paulin : Jovanović 3:0, Novel : Slatinšek 3:0, Paulin : Rosc 3:1, Lavrič : Slatinšek 2:3, Novel : Jovanović 3:0, Paulin : Slatinšek 3:1), Sobota : Interdiskont (11. oktobra), Mengeš II : Kajuh Slovan 5:2, Maribor : Mengeš I 5:3, Krka : Kema 5:1.

Vrstni red - Krka, Mengeš II, Maribor 4, Arrigoni, Interdiskont, Kajuh Slovan 2, Savinja, Sobota, Mengeš I, Kema 0.

Prva SNTL ženske, 2. krog - Arrigoni : Presserje 5:0 (Paulin : Letnar 3:0, Čokelj : Kete 3:0, Ljuca : Bartolovič 3:0, Čokelj : Letnar 3:0, Paulin : Bartolovič 3:0), Logatec : Ljubljana 3:5, Vesna : Kajuh Slovan 3:5, Mahle Letrika : Jesenice 5:4 (Kompara : Smolej 1:3, Mozetič : Jančič 3:1, Pavlin : Bolte 0:3, Mozetič : Smolej 3:2, Kompara : Bolte 3:1, Pavlin : Jančič 0:3, Mozetič : Bolte 3:1, Pavlin : Smolej 1:3, Kompara : Jančič 3:2)

Vrstni red - Ljubljana 4, Arrigoni, Kema, Vesna, Kajuh Slovan, Logatec, Mahle Letrika 2, Jesenice, Preserje 0.


Najbolj brano