Luka Dončić kljub podpori s tribun izgubil teksaški derbi

Slovenski košarkar Luka Dončić je v ligi NBA z Dallas Mavericks gostoval pri Houston Rockets, ki so na krilih izjemnega Jamesa Hardna, ta je kljub poškodbi rame še tridesetič zapored dosegel vsaj 30 točk, zmagali s 120:104. Dončić je bil z 21 točkami, desetimi skoki in osmimi podajami prvi strelec gostov, ki so prvič letos izgubili sosedski derbi.

Luka Dončić Foto: Twitter Dallas Maverics
Luka Dončić Foto: Twitter Dallas Maverics

HOUSTON > Junak večera je bil James Harden, ki je kljub poškodovani rami tekmo končal pri 31 točkah, osmih skokih in sedmih podajah in popeljal domačo ekipo do zanesljive zmage.

"Ni me skrbelo, ali bom dosegel 30 točk ali ne, bil pa sem precej zaskrbljen, če bomo zmagali. Gosti so se začeli vračati v igro, zadevali so mete, mislim, da so znižali zaostanek na deset ali devet točk ... Skušal sem jim preprečiti vrnitev in vesel sem, da smo zmagali," je po tekmi dejal Harden.

Harden zdaj le še eno tekmo oddaljen od izenačenja drugega najdaljšega niza 30 zaporednih točk Wilta Chamberlaina v zgodovini NBA. Chamberlain je s 65 tekmami v nizu tudi rekorder.

Najboljši košarkar Dallasa je bil vnovič Luka Dončić, ki pa ga tudi glasna slovenska podpora s tribun tokrat ni mogla ponesti do zmage, tako da so Mavericks prvič letos izgubili proti Rockets, za katere je Chris Paul dodal 17 točk in 11 podaj, Gerald Green pa je k četrti zmagi na zadnjih petih tekmah dodal 19 točk.

Košarkarje Dallasa naslednji obračun čaka v sredo, ko bodo v domači dvorani gostili Miami Heat Gorana Dragića. Slovenski zvezdnik za zdaj še ni član ekipe, ker še okreva po poškodbi. Košarkarji Miamija so tokrat gostovali pri Denver Nuggets, drugi najboljši ekipi zahodne konference, in izgubili s 87:103.


Najbolj brano