Liverpool in Tottenham s prednostjo na povratno tekmo

Nogometaši v ligi prvakov so odigrali prvi četrtfinalni tekmi. Liverpool je doma premagal Porto z 2:0, Tottenham pa je v angleškem obračunu premagal Manchester City z 1:0.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Londončani so na novem stadionu gostili tekmece iz angleške lige in za stavničarje prve favorite letošnje lige prvakov. Prvi so zagrozili domači, ko je Dele Alli z volejem v osmi minuti meril malo previsoko. V 13. pa so imeli gosti na voljo najstrožjo kazen.

Žoga je namreč ob strelu Raheema Sterlinga v roko zadela Dannyja Rosa, sledila je enajstmetrovka, ki jo je izvedel Sergio Aguero, njegov poskus pa je obranil Hugo Lloris. Do konca polčasa velja omeniti še poskusa Harryja Kana v 24. in Rosa s prostega strela v 42. minuti, obakrat je bil na mestu Ederson.

V 47. minuti je pri Cityju z leve strani poskusil Sterling, toda Liverpoolov vratar je dobro posredoval. Takoj zatem so domači zagrozili prek le malce premalo natančnega Heung-Min Sona, ki je malo pozneje znova poskusil, takrat prešibko.

14 tekem brez poraza

V 56. minuti pa so gostitelji ostali brez prvega zvezdnika Kana, ki je staknil poškodbo gležnja v trku s Fabianom Delphom. Kljub temu so v 78. minuti povedli, ko je vztrajni Son (sprva na meji prepovedanega položaja, potem pa je žogo komajda obdržal v igrišču) prišel do strela iz bližine in zadel za končnih 1:0.

Liverpool, ki pred tem ni izgubil na zadnjih 14 tekmah v vseh tekmovanjih, pa je gostil Porto. Nanj ima lepe spomine iz lanske sezone, ko ga je izločil s skupnim izidom 5:0. Nov korak k podobnemu scenariju je naredil tudi nocoj.

Rdeči so povedli v peti minuti, potem ko je s 15 metrov sprožil Naby Keita, žoga je zadela Oliverja Torresa v peto, spremenila smer in končala v mreži. V 22. minuti je imel novo veliko priložnost Mohamed Salah, prišel sam v dvoboj z Ikerjem Casillasom, žogo poslal mimo njega, a tudi mimo gola.

V 26. minuti pa je Liverpool izpeljal lepo akcijo, ki jo je s strelom iz bližine in golom za 2:0 zaključil Roberto Firmino. V 30. minuti je imel lepo priložnost tudi Porto, a je strel Mousse Marege obranil Alisson Becker. Ta je dvoboj z Marego dobil tudi v 31. minuti. Malce zatem je Firmino iz ugodnega položaja iz prve žogo poslal mimo gola.

V drugem polčasu je Sadio Mane v 48. minuti dosegel zadetek, a iz prepovedanega položaja, tako da je ostalo pri 2:0. V 70. minuti je še enkrat poskusil Mane z roba kazenskega prostora in žogo poslal malo mimo vrat.

Danes tudi Ronaldo in Messi

Danes ob 21. uri se bodo pomerili še Manchester United in Barcelona ter Ajax Amsterdam in Juventus. Kot je pojasnil trener torinskega moštva, je Cristiano Ronaldo nared po poškodbi in bo začel tekmo na Nizozemskem. Ne bo pa Giorgia Chiellinija, Emreja Cana, Martina Caceresa, Juana Cuardada in Andree Barzaglija.

Nekaj težav ima United, ki bo igral brez poškodovanih Anderja Herrere, Antonia Valencie in Erica Baillyja, tako bo delo proti Lionelu Messiju in njegovim soigralcem še nekoliko težje.


Najbolj brano