Liga Aba s tremi slovenskimi klubi se bo začela 19. septembra

Košarkarski ligi Aba 1 in 2 bosta v novi sezoni šteli štirinajst klubov, tekmovanji pa se bosta začeli 19. oziroma 23. septembra so danes na skupščini lige Aba odločili klubi udeleženci. Slovenija bo imela v prvi ligi tri klube - Cedevito Olimpijo, Koper Primorsko in Krko, v drugi ligi pa zgolj Helios Suns.

 Foto: Žiga Mikeli/KK Koper Primorska
Foto: Žiga Mikeli/KK Koper Primorska

LJUBLJANA > Nova člana elitne druščine sta Borac iz Čačka, ki je v prejšnji sezoni prepričljivo osvojil prvo mesto v drugoligaški konkurenci, ter Split, ki je bil pred prekinitvijo tekmovanja zaradi izbruha pandemije na drugem mestu.

V ligi Aba bodo sodelovali še Budućnost, Cibona, Crvena zvezda, FMP, Igokea, Mega Bemax, Mornar, Partizan, Split in Zadar.

V ligi Aba 2 se je seznam udeležencev precej spremenil. Poleg dveh novih klubov, eden bo nadomestil Rogaško, ki se je odpovedala sodelovanju, bodo v primerjavi s prejšnjo sezono novinci hrvaška Gorica, Sloboda Užice, Zlatibor, Mladost Zemun, Studentski centar, Sloboda Tuzla in Podgorica. Ob njih bodo sodelovali še Helios Suns, Lovćen 1947, MZT Skopje Aerodrom, Rabotnički, Spars, Sutjeska in Široki.

Redni del lige Aba bo trajal do 28. marca 2021, končnica štirih najboljših pa se bo začela 4. aprila. Zadnjeuvrščena ekipa bo izgubila pravico nastopanja v istem rangu tekmovanja v prihodnji sezoni, trinajstouvrščena ekipa ter poraženec v finalu lige Aba 2 pa bosta igrala kvalifikacije za obstanek oziroma napredovanje.

Skupščina lige je na današnjem zasedanju na daljavo še sklenila, da se liga Aba letos zaradi negotove situacije ne bo začela s tradicionalnim superpokalom.


Najbolj brano