Letošnja Zlata lisica brez Mikaele Shiffrin

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin ne bo nastopila na letošnji Zlati lisici konec tega tedna v Kranjski Gori, je danes zapisala francoska tiskovna agencija AFP.

Mikaela Shiffrin Foto: Stanko Gruden/STA
Mikaela Shiffrin Foto: Stanko Gruden/STA

KRANJSKA GORA > “Mikaele Shiffrin ni na seznamu sobotne tekme, do danes nismo dobili nobenih podatkov o njeni vrnitvi v Evropo in na sama tekmovanja,” je ob robu bližnje tekme za svetovni pokal v Kranjski Gori dejal eden od ameriških trenerjev v slovenskem smučarskem središču.

Ameriška smučarska zvezdnica se je po nenadni smrti očeta Jeffa, ki je umrl 3. februarja v 66. letu starosti, vrnila v Kolorado in izpustila vse nadaljnje tekme za svetovni pokal v Sočiju in Garmisch-Partenkirchnu.

Štiriindvajsetletna Američanka je navkljub odsotnosti še naprej vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala in ima 145 točk prednosti pred drugouvrščeno Italijanko Federico Brignone. Ob tem je na vrhu slalomskega seštevka pokala ter v “top 3” v smuku, superveleslalomu in veleslalomu.

Konec tega tedna bo Kranjska Gora namesto Maribora gostila 56. Zlato lisico. Na smučišču v Podkorenu bo v soboto na sporedu veleslalom, v nedeljo pa še slalom.


Najbolj brano