Letos dva nova kotalkarska kluba

S 30. pokalom račk je Kotalkarski klub Renče v domači dvorani odprl novo slovensko tekmovalno leto v umetnostnem kotalkanju. Primorski klubi so dobili nove tekmece.

Letošnja kotalkarska sezona se je začela v Renčah.  Foto: Igor Mušič
Letošnja kotalkarska sezona se je začela v Renčah.  Foto: Igor Mušič

RENČE > Letošnjega mednarodnega pokala račk se je udeležilo 140 deklet in fantov iz Slovenije, Italije in Hrvaške. Tradicionalno je namenjen predvsem mlajšim kategorijam. Starejši udeleženci so se pomerili tudi v kratkih programih. Sodniki so sodoben mednarodni sistem ocenjevanja RollArt tokrat že na prvi tekmi preizkusili v mlajših kategorijah. Kategorije so po novem še dodatno razdeljene na osnovno, srednjo in visoko raven.

Konkurenco v Sloveniji, kjer po številu in kakovosti prevladujejo primorski klubi, sta zaostrila nova tekmeca iz osrednjega dela države - KK Triglav Kranj in KK Tivoli iz Ljubljane. Delitev tekmovalcev na številne kategorije in podkategorije je v nekaterih konkurencah pripeljala do tega, da sta nastopila le eden ali dva predstavnika. V kategorijah z vsaj tremi udeleženci in na vsaj srednji zahtevnostni ravni velja med nekoliko starejšo konkurenco izpostaviti nekaj dosežkov KK Renče.

Med starejšimi deklicami srednje ravni so se na vrhu zvrstile domačinke Nina Gruden, Ema Masten in Sara Stibilj. Med starejšimi kadetinjami je v prostem programu slavila Maja Corsi. Med mlajšimi kadetinjami je bila najboljša Nejša Vukmirović pred Luno Padovan.

Sezona tekmovanj se bo 1. in 2. aprila ponovno nadaljevala v Renčah - na Memorialu Danila Stepančiča, zaslužnega predsednika kluba, ki je med drugim vodil tudi gradnjo kotalkarske dvorane. Sredi aprila bo tekmovanje priredil solkanski KK Perla, 13. maja pa bo v Novi Gorici domači KUK priredil memorial Sandre Jakin. Junija bo predvidoma pokal KK Kristal v Šempetru, vrhunec domače sezone pa bo od 30. junija do 2. julija spet v Renčah, kjer bodo gostili državno prvenstvo.


Najbolj brano