Leškijeva blestela na uvodu sezone v judu

Koprska judoistka Andreja Leški je odlično odprla novo sezono. Na uvodnem prvorazrednem grand slamu sezone je v kategoriji do 63 kilogramov osvojila tretje mesto.

 Andreja Leški (levo)
Andreja Leški (levo) 

PARIZ >Pariško tekmovanje sodi med najbolj cenjena in že po tradiciji se v francoski prestolnici zberejo najboljši judoisti sveta. Tako je bilo tudi pretekli vikend. Slovenija ima v ženski kategoriji do 63 kilogramov kar dva močna aduta, ki krojita vrh svetovne lestvice. Tina Trstenjak in Andreja Leški sta v soboto potrdili svojo moč. Pred domačimi gledalci ju je ugnala le vodilna s svetovne lestvice ter aktualna evropska in svetovna prvakinja Clarisse Agbegnenou. Francozinja je bila tudi zmagovalka pariškega tekmovanja.

V finalu je v podaljšku premagala Trstenjakovo, v polfinalu pa še Leškijevo. V prvem medsebojnem dvoboju se je 22-letna Koprčanka na tatamiju sicer dobro upirala tekmici, ki je zmagala z iponom dobro minuto pred koncem dvoboja. Sicer pa je Leškijeva že do polfinala imela za sabo tri zelo zahtevne dvoboje, ki jih je v svojo korist rešila v podaljških.

Najboljše pa je prihranila za konec. V dvoboju za bron je z iponom premagala Japonko Aimi Nouchi, ki je lani dobila tri turnirje za grand slam, tudi avgustovskega v Budimpešti, kjer je ugnala Leškijevo. Kot kaže, je tudi Trstenjakovi uspelo premagati japonski urok. Olimpijska prvakinja je bila namreč v polfinalu boljša od Nami Nabekura.


Najbolj brano