Lanišek v Zakopanah na tretjem mestu, zmaga Norvežanu Lindviku

Norvežan Marius Lindvik (294,6 točke) je zmagovalec posamične tekme za svetovni pokal smučarskih skakalcev v poljskih Zakopanah. Drugi je bil Nemec Karl Geiger (284,6), tretji pa je bil najboljši slovenski predstavnik Anže Lanišek (283,7).

Anže Lanišek Foto: STA
Anže Lanišek Foto: STA

ZAKOPANE > Anže Lanišek je v prvi seriji pristal pri 134,5 m in z majhnim zaostankom za stopničkami v drugo napadel s petega mesta. Petindvajsetletni Domžalčan je nato pristal pri 135,5 m in vrgel rokavico tekmecem v lovu na devete stopničke.

Domžalčana sta prehitela le v drugi seriji najdaljši Lindvik ter drugouvrščeni v skupnem seštevku svetovnega pokala Geiger. Kot vodilni po prvi seriji pa je za Laniškom zaostal na koncu četrti Japonec Ryoyu Kobayashi (282,6), ki je sicer zadržal vodstvo v skupnem seštevku.

Tam na prvih dveh mestih ni prišlo do sprememb. Kobayashi ima po 15 tekmah 941 točk, sledi pa mu Geiger z 897. Tretje mesto je prevzel Lindvik, ki je zbral 743 točk. Najboljši Slovenec je še naprej Lanišek, ki je s sedmega napredoval na šesto mesto (481).

Drugi najboljši posameznik v slovenski izbrani vrsti je bil danes Timi Zajc (272,1), ki je v finalu izgubil eno mesto in končal na devetem. To je bila njegova peta uvrstitev med deseterico na posamičnih tekmah v tej sezoni.

Cene Prevc (266,4) se je po nekaj tednih premora v Zakopanah vrnil v karavano svetovnega pokala in osvojil 12. mesto. V prvi je zasedal enajsto mesto, a ostal pred bratom Petrom (263,5). Ta je bil po tem, ko je imel v soboto najboljši seštevek točk na ekipni tekmi, tokrat 12. V drugi seriji je izgubil eno mesto, potem ko je v zahtevnih razmerah skočil 124,5 m.

Lovro Kos (256,7) je v drugo skočil precej bolje in s 30. napredoval na končno 16. mesto. Tri mesta za njim je končal Žiga Jelar (255,4), ki je s tem zabeležil najboljšo letošnjo uvrstitev v svetovnem pokalu.

Naslednji konec tedna se karavana svetovnega pokala seli v nemški Titisee-Neustadtu, kjer bosta na vrsti dve posamični tekmi. Tekme bi sicer morali organizirati v japonskem Sapporu, a so jih prestavili zaradi pandemije novega koronavirusa.


Najbolj brano