Lahko tigri presenetijo?

Na prvi pogled je favorit v drugem zaporednem slovenskem derbiju v ligi Aba znan. A tudi prejšnji teden so bile delnice na strani Krke, pa je v domači Bonifiki slavila Koper Primorska. Na njeni strani je predvsem dejstvo, da je Olimpija pod pritiskom zmage. Tekma bo jutri ob 18. uri v Stožicah, TV prenosa pa ne bo.

Olimpija je jeseni v dvorani Bonifika presenetila Koprčane in 
visoko zmagala. Foto: Žiga Mikeli/KK Koper Primorska
Olimpija je jeseni v dvorani Bonifika presenetila Koprčane in visoko zmagala. Foto: Žiga Mikeli/KK Koper Primorska

KOPER > Cedevita Olimpija je v rezultatski krizi, ki ji ogroža pot v končnico lige in jo bo morala jutri končati. Nazadnje je prejšnji konec tedna zmago iz Stožic po podaljšku odnesel Mornar, kar je bil tretji zaporedni poraz cedevitarjev (dve tekmi so izgubili za točko). Olimpija se je v zadnjih tekmah dvakrat za las rešila, potem pa je v napetih končnicah izgubljala pomembne točke. Trener Slaven Rimac je po zadnjem porazu dejal, da več ne ve, kako predramiti bledo moštvo. Rešitve je iskal med tednom v pripravljalni tekmi in v kadrovski spremembi. Odslovili so ameriškega organizatorja igre Ryana Boatrighta, ki je v Ljubljano prišel iz Unicaje iz Malage (v sezoni 2016/17 je sicer že igral za takratno zagrebško Cedevito). Z njegovim učinkom v klubu niso bili zadovoljni. Namesto njega so pripeljali slovenskega igralca iz novomeške Krke, saj so podpisali pogodbo z Domnom Bratožem. Zadnjo sezono je 26-letni organizator igre končal predčasno zaradi poškodbe kolena, imel pa je vidno vlogo sezono pred tem, ko se je Krka iz lige Aba 2 vrnila med elito.

V časih, ko so koprski tigri serijsko zmagovali, je večino zanimanja požel dvoboj 6. kroga med Primorsko in Olimpijo, ki pa se je končal z velikim presenečenjem. Ne toliko z zmago Olimpije kot pa z veliko razliko, saj je bila tekma, ki se je končala z izidom 67:90, odločena že v prvem polčasu.

3 zaporedne poraze v ligi Aba beleži Cedevita Olimpija

Zdaj so razmere povsem drugačne. Koper Primorska je po decembrskem odhodu nosilcev igre in trenerja izgubila štirikrat zapored, vendar so se državni in pokalni prvaki minulo nedeljo vrnili v zmagovalne tirnice z zmago proti novomeški Krki. Trenutno je najbolj učinkovit igralec Ivan Marinković z 10,6 točke in 5,7 skoka na tekmo, vidno vlogo je imel tudi na sredini tekmi državnega prvenstva proti Šentjurju. Za njim je zdaj kapetan Alen Hodžić s povprečjem 8,4 točke. Pri Olimpiji je kajpak v ospredju Jaka Blažič s 13,8 točke na tekmo.

“Cedevita Olimpija je zelo neugoden nasprotnik, ki potrebuje zmago. Ima kakovostne posameznike, ki so tudi dobro vodeni in temu primerno se tudi pripravljamo. Na tekmo gremo sproščeno, vendar zelo motivirano,” pravi trener Koprčanov Andrej Žakelj. Bolj se je razgovoril njegov kolega na klopi Olimpije Slaven Rimac: “Koper Primorska je v tem trenutku povsem drugačna ekipa, kot je bila jeseni. Na zadnji tekmi s Krko so Koprčani zmagali in bodo v nedeljo na parket zagotovo stopili izredno motivirani. Mi v obračun vstopamo po seriji porazov. Če se želimo še naprej boriti za mesto v končnici regionalnega tekmovanja, moramo enostavno pokazati karakter, biti boljši kot do zdaj in zmagati.”


Najbolj brano