Lahko presenetijo?

Rokometaši Kopra so se v jutranjih urah odpravili v Švico, saj jih jutri ob 17. uri čaka povratni obračun prvega kroga pokala EHF s Kadettenom. Rumeno-modri si po dobri igri na prvi tekmi (25:25) želijo presenetiti favorizirane Švicarje.

V Kopru ni bilo zmagovalca, v Schaffhausnu pa bo jutri nekdo 
zagotovo slavil ... Foto: Tomaž Primožič/FPA
V Kopru ni bilo zmagovalca, v Schaffhausnu pa bo jutri nekdo zagotovo slavil ... Foto: Tomaž Primožič/FPA

SCHAFFHAUSEN > Novi trener, nova zgodba. To je moto koprske ekipe, ki si želi preboja v naslednji krog v evropskem tekmovanju. Čeprav jim jo je zagodel že žreb, ki jim je namenil najtežjega možnega nasprotnika Kadetten Schaffhausen, se izbranci novega stratega Petra Mičovića ne predajajo. Prav nasprotno, kljub slabši podpori in razmeroma maloštevilnemu obisku (800 gledalcev) na prvi domači tekmi in obenem uvodni v evropsko sezono, so bili rokometaši Kopra minulo soboto večji del tekme boljši od večkratnega švicarskega prvaka. Z nekaj več zbranosti v končnici bi v Švico lahko odšli z lepo prednostjo. Kljub temu bodo v BBC Areni dali vse od sebe, da presenetijo favorita. “S prvo tekmo sem zelo zadovoljen. Igralci so se borili, z nekaj sreče bi bil izid lahko še veliko ugodnejši. A tako je v športu. Vsekakor bodo imeli Švicarji podporo domačega občinstva, kar je prednost. Verjetno se bo Kadetten še nekoliko bolj pripravil na našo agresivno obrambo, a mi ne smemo od tega odstopati. Želimo presenetiti, a tudi če nam ne uspe, to ne bo to nobena tragedija,” je pred tekmo optimističen, a realen trener Kopra Mičović.

Rumeno-modri bodo morali še posebej paziti na Gáborja Császárja, ki jim je na prvi tekmi zabil 12 zadetkov. Ob tem je tudi odlično razigraval ekipo, kar kaže na vlogo madžarskega zvezdnika v švicarskem moštvu. Kot je poudaril koprski trener, bodo imeli Švicarji v svoji BBC Areni, ki sicer sprejme 3500 gledalcev, veliko podporo navijačev. Zagotovo se bodo skušali oddolžiti za lanski neuspeh v državnem prvenstvu, ko so ostali brez naslova in posledično nastopa v ligi prvakov. Vsekakor lahko igranje v pokalu EHF predstavlja pravi obliž na rane Kadettena. Na drugi strani bodo koprski rokometaši svoje priložnosti iskali v agresivni obrambi in hitrem prehodu v napad. Ravno s tako igro so na prvi tekmi razorožili favorizirane Švicarje. Poleg zmage bi Koprčane v nadaljevanje popeljal vsak izenačen izid z manj kot 25 doseženimi zadetki. Boljšega izmed tekmecev v drugem krogu pokala EHF čaka ukrajinsko Zaporožje.


Najbolj brano