Kovačič: Če bomo igrali kot proti Poljakom, se nam ni treba bati nikogar

Slovenski odbojkarji še naprej navdušujejo navijače. Drugič zaporedoma so se uvrstili v finale evropskega prvenstva, potem ko so v polfinalu s 3:1 premagali Poljake. Slovenci izpostavljajo, da ima veliko zaslug za to polna dvorana, ki jih je po besedah Gregorja Ropreta naredila pošasti in še dodatno motivirala, da so pokazali vse, kar znajo.

Primorec Jani Kovačič (desno) je fantastično držal sprejem in 
reševal nemogoče žoge. Foto: FIVB
Primorec Jani Kovačič (desno) je fantastično držal sprejem in reševal nemogoče žoge. Foto: FIVB

KATOVICE > Izbranci Alberta Giulianija so bili odlični v vseh elementih, izkazali so se prav vsi. Klemen Čebulj, Tine Urnaut sta uspešno zaključevala akcije v odločilnih trenutkih, blokerja Alen Pajenk in Jan Kozamernik sta uspešno delovala v bloku, bila učinkovita s prvim tempom, poleg tega pa izvajala tudi pritisk s servisi. A glavni junaki so bili vendarle Tonček Štern, ki je na korektorskem mestu zasenčil domačega zvezdnika Bartozsa Kureka, Jani Kovačič, Primorec je fantastično držal sprejem in reševal nemogoče žoge, ter Gregor Ropret, ki je po izgubljenem prvem nizu na mestu organizatorja zamenjal Dejana Vinčića in v nadaljevanju odlično razigraval svoje soigralce.

Tudi Kovačič stopnjuje formo

Kovačič je imel pred prvenstvom nekaj težav z boleznijo. Izpustil je nekaj treningov, a že takrat njegovi soigralci v tem niso videli težave, za formo svojega libera niso bili zaskrbljeni in na prvenstvu se kaže, zakaj. Tudi on stopnjuje formo, njegova predstava proti Poljakom je bila fantastična.

"Da dobiš četrti niz na razliko, da prideš do 35. točke in zmagaš, je res nekaj sladkega. In utišati ene najboljših navijačev na svetu. Ni bilo lahko, tudi zaradi dogodkov v končnici četrtega niza. Dvakrat smo že mislili, da smo zmagali, pa nismo, pa smo morali še enkrat borbati od začetka. A smo bili nagrajeni, zasluženo smo v finalu. Res smo veseli, a se ne mislimo ustaviti," se je na finale že ozrl Kovačič, ki ni imel posebne želje, s kom se bi rad na zadnji tekmi pomeril: "Če bomo igrali kot danes, se nam ni treba bati nikogar."

Ropret manjkal na sestrini poroki

"Najbrž ni bilo bolj motiviranega igralca na igrišču. Na prejšnjem evropskem prvenstvu sem zaradi bolezni manjkal v polfinalu in finalu in ko sem danes dobil priložnost, sem jo želel na vsak način izkoristiti. Zame je bila to res posebna tekma. Mislim, da smo si zmago zaslužili tako kot ekipa, zaslužil sem si jo pa tudi sam. Tudi zaradi tega, ker manjkam na sestrini poroki," je dejal Ropret, eden od junakov v slovenski vrsti.

Podajalec meni, da so v pravem trenutku pokazali najboljšo predstavo na prvenstvu, zato pa ima zasluge tudi polna in glasna dvorana. "Tako vzdušje smo v zadnjem času pogrešali, nam pa očitno daje dodatno moč. Postanemo neke vrste pošasti, ne znam točno opisati. Igra nam steče, mogoče nam uspeva celo več, kot smo zmožni. Danes se je spet videla naša srčnost, želja, zaradi česar nas je spremljala tudi sreča," meni Ropret.

Enako misli tudi Tonček Štern, z 20 točkami najučinkovitejši v slovenski vrsti. "Takih tekem, kot je bila danes, ne doživiš pogosto v življenju, čeprav se nam zadnje čase kar dogajajo. Dali smo vse od sebe, se iztrošili. Zdaj sem moramo spočiti, opraviti terapije in jutri pokazati še boljšo predstavo, če bo možno," je dejal mlajši, a zaenkrat pomembnejši od dveh bratov v reprezentanci.


Najbolj brano