Korak do lige za obstanek

Tri kroge pred koncem prvega dela sezone Koprčani za želenim šestim mestom zaostajajo za štiri točke. Teoretično je cilj še dosegljiv, toda nenadejan sobotni domači poraz je pošteno zamajal njihove ambicije.

Rokometaši v rumeno-modri opravi so se v soboto kar odbijali od 
bloka čvrstih Štajercev. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Rokometaši v rumeno-modri opravi so se v soboto kar odbijali od bloka čvrstih Štajercev. Foto: Tomaž Primožič/FPA

PRVA DRL MOŠKI

Koper : Jeruzalem Ormož 21:28 (6:16)

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 400, Sodnika: Vidic in Leskovec.

Koper: Štavar, Postogna, Dobaj, Dolenc, Žagar 1, Avsec, Krečič 7 (1), Konjević, Postogna, Moljk 2, Smolnik, Sokolič 3, Guček, Marić 1, Makuc 4 (3), Stopar 1, Breznikar 2. Trener: Uroš Rapotec

Jeruzalem Ormož: Bogadi 2, Šoštarič, Čudič 5 (1), Kosi 5, Žuran 5, G. Hebar, M. Hebar 2, Šulek, Kocbek 7, Balent, Krabonja, Ozmec, Mesarič 2, Lukman, Ciglar, Nunčič. Trener: Saša Prapotnik.

Sedemmetrovke: Koper 6 (4), Jeruzalem Ormož 1 (1); izključitve: Koper 6, Jeruzalem Ormož 2 minuti.

KOPER > Sicer teoretične in matematične možnosti za osvojitev želenega šestega mesta, ki po rednem delu sezone vodi v končnico za prvaka, še ostajajo, a boj je z nenadejanim porazom proti Ormožanom praktično že odločen. Koprčani, ki so se deset dni zavzeto pripravljali na odločilno tekmo, so s porazom bržkone odpisani. Pred zadnjimi tremi krogi za šestim mestom, ki ga zaseda prav Jeruzalem, zaostajajo za štiri točke, enako tudi za peto Dobovo. “Zelo sem razočaran. Rezultat je takšen, kot smo si ga zaslužili. Bolj kot rezultat me je motila igra, predvsem v prvem polčasu. Kot da ni bilo ne želje ne volje. Lovili smo se ves prvi polčas, v drugem je bilo nekoliko bolje. Vsekakor je to tekma za čimprejšnjo pozabo,” je bil po koncu srečanja odkrit športni direktor koprskega kluba Nejc Poklar. Kljub temu je dodal, da vodilni v klubu še zaupajo tako trenerju kot igralcem. “Še vedno verjamemo tako fantom kot njihovemu trenerju. Prepričani smo, da v klubu delamo dobro. Do vzponov in padcev bo tudi v prihodnje še prihajalo in ena taka tekma nas pri tem, kar delamo, ne bo ustavila,” je še dodal Poklar.

In kaj je šlo narobe na tekmi proti Ormožanom? Že uvodni delni izid 6:0 za goste, ki so znali kaznovati vsako napako gostiteljev, je nakazal, da se v dvorani OŠ Koper (sosednjo Areno Bonifika so zasedli slovenski košarkarji) obeta črn dan za Primorce. Gostje v napadu niso grešili, v obrambi so igrali čvrsto. Rumeno-modri v napadu pravih idej niso imeli. V 16. minuti je semafor kazal že rezultat 9:2. Domači trener Uroš Rapotec je uporabil še drugo minuto odmora, a preobrata ni bilo. “Težko je obrniti voz navzgor, predvsem ko je nasprotna ekipa v naletu. Vse, kar so gostje želeli, jim je uspelo. Na drugi strani nam ni uspevalo praktično nič. Od obrambe vratarjev pa vse do strelov v napadu. Izkušeni Ormožani so to znali izkoriščati. V drugem polčasu smo se trudili, a ni šlo,” je povedal Rapotec. Primorci so na odmor odšli z zaostankom velikih desetih zadetkov (6:16). Niti nadaljevanje ni prineslo želenega preobrata. Gostje so še naprej zadevali, domači pa grešili. Še največ je pokazal mladi Andraž Makuc, ki je dosegel štiri zadetke. Svoje je v napadu dodal še Grega Krečič s sedmimi goli, a to je bilo premalo za zasuk. Gostje so na drugi strani tekmo rutinirano pripeljali do konca, zmaga ni bila niti za trenutek ogrožena. Ormož je slavil s končnih 28:21. “Na to tekmo smo se pripravljali deset dni. A fante je očitno pokopal pritisk. Kljub temu sezone še ni konec. Čakajo nas še tri tekme, morali bomo popraviti določene stvari,” je zaključil Rapotec.

Krka : Butan plin Izola 34:30 (16:14)

Dvorana Marof, gledalcev 200, Sodnika: Ocvirk in Štrigl.

Krka: Brajer, Urbič, Avsec 4, Pršina, Hvastija, Bevec 3, Irman 2, Jakše 7, Gorela, Klemenčič, Rašo 1, Batagelj 3, Kukman 2, Windischer, Matko, Kete 12 (4).

Butan plin Izola: Logar, Hušić, Jurič, Gačević 1, Brumen 2 (1), Poberaj 11 (2), Božič, Petrović 4, Gašperšič, Novak, Miklavec, Alessio, Beganović 2, Zorič Stepančič 5, Nikolić 4, Čolić 1.

Sedemmetrovke: Krka 5 (5), Butan plin Izola 4 (3); izključitve: Krka 12, Butan plin Izola 8 minut.

NOVO MESTO > Domači rokometaši so pričakovano premagali zadnjeuvrščene tekmece iz Izole, a so njihov odpor zlomili šele v drugi polovici dvoboja. V prvem polčasu so izbranci gostujočega trenerja Fredija Radojkoviča kljubovali favoriziranim Novomeščanom in se jim povsem dostojno upirali. Ob polčasu so zaostajali le za dva gola (14:16), v drugem pa niso mogli slediti pospešenemu ritmu domačih rokometašev, ki so v 42. minuti povedli za šest golov (25:19). Gostje so pet minut kasneje prepolovili zaostanek (23:26), prelomni trenutki dvoboja pa so bili znova domena varovancev domačega trenerja Romana Zarabca. V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Andraž Kete, ki je dosegel kar 12 golov, enega manj je za gostujočo dosegle Urh-Jakob Poberaj.

PRVA A DRL ŽENSKE

Žurd Koper : Litija 35:29 (19:14)

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 60, sodnika Košir in Gorenc.

Žurd Koper: Fidel, Benčič, Panger 9, Kadić 8, Vatovec 6, Petrinja 3, Teraž 3, Hilj 2, Bytyqi 2, Škabar 1, Arnavtović 1. Trener : Stojan Petrinja.

Sedemmetrovke - Žurd Koper 3:3, Litija 5:4; izključitve - Žurd Koper 4 minute, Litija brez izključitev.

KOPER > Ekipa Žurda je kot izkušen prvoligaš proti novincu, ki se bori za obstanek, opravila to, kar je morala. Že na začetku tekme so z dobro obrambo in protinapadi, kjer so se izkazale Valentina Panger, Zana Kadić in Kristina Petrinja, prišle do vodstva s 5:0. V nadaljevanju so oživele tudi Zasavke, ki so se nekajkrat približale na dva gola zaostanka, v končnici prvega polčasa pa je Karin Vatovec poskrbela, da se je prednost spet povečala na pet zadetkov.

Koprčanke so dokončno zlomile odpor gostij sredi drugega polčasa, ko je Metka Škabar prednost povišala že na 30:19. V nadaljevanju so domačinke igrale le še toliko, kot je bilo potrebno za zmago.

Velenje : Izola 22:21 (9:11)

Rdeča dvorana, gledalcev 150, sodnika Kavalar in Nahtigal.

Izola: Cepič, Perkat, Berzelak 7, Mujanović 4, Hodžić 3, Krese 2, Bajić 2, Škrjanec 2, Nadarević 1, Vujmilović, M. Štritof. Trener: Borut Hren.

Sedemmetrovke - Velenje 5:4, Izola 2:1; izključitve - Velenje 14 minut, Izola 12 minut.

VELENJE > Izolanke so zamudile priložnost, da bi na gostovanju pri sicer boljšim sosedam na lestvici vknjižile pomembne točke za miren obstanek. Po izenačenem začetku so gostje po uspešnih napadih Maje Krese in Tine Bajić prišle do vodstva z dvema zadetkoma prednosti. V nadaljevanju so se razigrale tudi ostale Izolanke. Odločilna zadetka za prednost ob odhodu na odmor sta dosegli Sara Hodžić in Ana Berzelak.

Gostje so odlično začele tudi drugi polčas. Leila Mujanović in Tina Škrjanec sta prednost povišali že na štiri zadetke. Velenjčanke so nato z bolj agresivno igro v obrambi začele zaostanek zmanjševati. Pred zadnjo četrtino tekme sta bili ekipi spet izenačeni (15:15). Sledile so menjave v vodstvu. V končnici tekme so bile bolj zbrane domačinke, ki so imele tri minute pred zadnjim sodnikovim piskom dva gola prednosti. Tina Škrjanec je dve minuti pred koncem uspela zadeti za minimalen zaostanek (22:21), Mandy Štritof pa je imela v zadnji minuti v rokah strel za izenačenje. Žal ni bila dovolj natančna, potem pa je Velenjčanke rešila zaključna sirena.


Najbolj brano