Koprski rokometaši v Švici končali evropsko sezono

Rumeno-modri so na povratni tekmi prvega kroga pokala EHF izgubili proti švicarskemu Kadettenu in se tako hitro poslovili od evropskih tekmovanj v sezoni 2018/19. Kljub temu, da so srečanje dobro začeli, je v nadaljevanju prevladala kakovost in moč favoriziranih Švicarjev.

Prvi strelec tekme je bil z osmimi goli igralec Kopra Adam 
Bratkovič. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Prvi strelec tekme je bil z osmimi goli igralec Kopra Adam Bratkovič. Foto: Zdravko Primožič/FPA

SCHAFFHAUSEN > Tako kot na prvem medsebojnem obračunu pred tednom dni, ki se je končal z neodločenim izidom 25:25, se tudi tokrat mladi Koprčani v uvodu niso ustrašili uveljavljenega nasprotnika.

Srečanje so odprli podobno kot v Kopru. Še največ preglavic je Primorcem povzročal krvnik s prve tekme Gábor Császár. Čeprav so bili domačini ves čas v prednosti, si večje prednosti niso uspeli priigrati. Na dva zadetka so sicer pobegnili v 7. minuti, a so gostje hitro izenačili in po zadetku Jake Moljka v 14. minuti celo povedli (7:6). V nadaljevanju prvega dela sta se ekipi izmenjevali v vodstvu.

Kadetten Schaffhausen: RD Koper 31:24 (16:12)

BBC Arena, gledalcev 620, sodnika: Bounouara in Khalid (oba Francija)

Kadetten; Pilipović, Meister 2, Zehnder 2, Küttel, Császár 7(3), Schopper, Haas, Beljanski 3, Stevanović, Gerbl 2, Šešum 5, Huber, Maros 3, Schelker 2, Frimmel 4, Tominec 1.

Koper: Haseljić, Dolenc, Grzentič 4, Vlah 5, Krečič 2, Matijaševič, Kocjančič, Postogna, Moljk 2, Smolnik 1, Sokolič 4, Guček, Zugan, Planinc, Stopar, Bratkovič 6 (4).

Sedemmetrovke: Kadetten 3(3), Koper 5(4); izključitve: Kadetten 14, Koper 12 minut; rdeči karton: Beljanski (37).

Po 26. minuti in zadetku Grege Krečiča za 12:12 pa so Koprčani popustili in doživeli strelski mrk. Vnovič je na sceno stopil Császár, ki je z dvema goloma do konca prvega dela igre še povišal prednost Švicarjev na velike štiri zadetke (16:12). Jasno je bilo, da varovance Petra Mičovića v nadaljevanju čaka težko delo. Potrebno je poudariti, da je v prvih 30 minutah pri Kopru manjkal tudi razpoloženi vratar. Priložnost so dobili tako Mirza Haseljić, Martin Kocjančič in Thomas Postogna, a pravega učinka tokrat ni bilo.

Kriznim minutam ni in ni bilo videti konca. Na drugi strani so Švicarji še naprej zadevali kot za stavo in si v 34. minuti prek Luke Marosa priigrali že velikih osem zadetkov naskoka. V 37. minuti si je s tretjo izključitvijo rdeči karton prislužil srbski hrust Beljanski in Koprčani so se z dvema hitrima zadetkoma Nina Grzentiča približali na 22:16. Deset minut pred koncem tekme, ko je svoj šesti zadetek na tekmi prispeval Adam Bratkovič, je bilo 25:20, nato pa so Švicarji mirno pripeljali tekmo do konca.

Gorenje naprej

V povratni tekmi prvega kroga pokala EHF je Gorenje v Velenju premagalo švedski Alingsas z 28:22 (13:10) in napredovalo v drugi krog. Prvo tekmo so dobili Švedi s 26:23 .

Z izjemo tekem Kopra (doma s Celjem 17. oktobra) in Gorenja, ki bo v Ormožu gostovalo v sredo, so konec tedna odigrali prve tekme v prvi DRL. Izidi - Dobova : Maribor Branik 23:28 (11:15), Dol Tki Hrastnik : Urbanscape Loka 23:25 (10:12), Sviš Ivančna Gorica : Trimo Trebnje 24:19 (13:9), Krka : Riko Ribnica 27:27 (11:14).

Po slovesu od evropskega tekmovanja se bodo rumeno-modri osredotočili na domačo sceno. Že v četrtek bodo odigrali prvo tekmo v državnem prvenstvu, saj ob 20.15 gostujejo v Mariboru.


Najbolj brano