Luković odločil z edino trojko

V športu je možno marsikaj in tako tudi dve zaporedni zmagi v nizu podcenjene Koper Primorske proti slovenskima tekmeca v ligi Aba. Koprčani tako vztrajajo na robu vodilne četverice, Olimpiji pa iz rok polzi končnica.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

LJUBLJANA > Cedevita Olimpija je doživela četrti zaporedni poraz v ligi Aba in je letos še brez zmage. Z njim je močno ogrozila uvrstitev med prve štiri ekipe, ki bodo napredovale v končnico. Po Igokeji, Partizanu, Mornarju je zdaj cedevito popila tudi Koper Primorska, ki, ponavljamo, lahko računa na šest ali sedem članskih igralcev in ima kot Olimpija izkupiček v zmagah in porazih 10:7.

Koprčani so zmagali s srčno igro in povsem zasluženo. Dvoboj so bolje odprli gostitelji, ki so sredi uvodne četrtine povedli s 14:9. Koprčani so se nato prebudili in s serijo 14:2 zdrveli v vodstvo. Večino tekme so bili v rahli prednosti, v odločilnih zadnjih minutah pa se niso zmedli. Uspešno so zadrževali nalete domačih, v zadnjem napadu sekundo pred koncem tekme pa je žogo iz težkega položaja vrgel na koš Marko Luković in zadel za 72:69. To je bil njegov edini zadeti met za tri točke iz sedmih poskusov.

Dvorana Stožice, gledalcev 1000, sodniki: Boltauzer, Petek (oba Slovenija), Arsenijević (Srbija).
Cedevita Olimpija: Krušlin 7 (1:1), Hopkins 2, Murić 8, Mulalić 3, Miller-McIntyre 11 (4:4), Blažič 14 (4:5), Stipanović 4 (2:4), Simonović 12 (6:6), Zirbes 8 (2:3).
Koper Primorska: Gibbs 8 (3:4), Barič 7 (2:2), Kosi 1 (1:2), Lazić 9, Marinković 10, Hodžić 16, Dimec 6, Luković 15 (0:1).
Prosti meti: Cedevita Olimpija 19:23, Koper Primorska 6:9.
Met za tri točke: Cedevita Olimpija 10:31 (Krušlin 2, Murić 2, Blažič 2, Simonović 2, Mulalić, Miller-McIntyre), Koper Primorska 10:25 (Hodžić 4, Lazić 3, Luković, Barič, Gibbs).
Osebne napake: Cedevita Olimpija 17, Koper Primorska 23.
Pet osebnih: /.

Luković je tekmo končal pri 15 točkah, eno več pa je zbral kapetan Alen Hodžić, ki je trojke metal 4:5. Pri domačih je Jaka Blažič zbral 14 točk. Olimpijin met pa se je ustavil skromnih 35 odstotkih. “Čestitam fantom, verjamejo v to, kar delajo, in to kažejo na igrišču. Osnovni cilj je bil, da smo ves čas v stiku s tekmecem. Nekatere taktične zamisli se sicer niso posrečile, smo pa zato pokazali veliko srce,” je povedal trener Primorske Andrej Žakelj.


Najbolj brano