Koprčanka v boj za Pariz

Kajakaška zveza Slovenije je na slavnostni četrtkovi večerni prireditvi razglasila svoja najboljša športnika v sezoni 2022. To sta kajakašica na mirnih vodah iz Kopra Anja Osterman in slalomist iz Tacna Benjamin Savšek.

Anja Osterman in Benjamin Savšek sta športnika leta Kajakaške 
zveze Slovenije.	 Foto: Nina Jelenc
Anja Osterman in Benjamin Savšek sta športnika leta Kajakaške zveze Slovenije.  Foto: Nina Jelenc

LJUBLJANA > Benjamin Savšek je bil najboljši športnik Kajakaške zveze Slovenije med moškimi že dvakrat, koprska kajakašica, sprinterka na mirnih vodah Anja Osterman (KKK Žusterna), pa je nagrado za najboljšo med ženskami osvojila prvič - predvsem po zaslugi srebrnega odličja na 200 metrov na svetovnem prvenstvu, pa tudi srebra na 200 in brona na 500 metrov na EP. Drugo oziroma tretje mesto v izboru KZS sta zasedli ljubljanski slalomistki, Eva Terčelj in Ajda Novak.

“Tako dobre sezone nisem pričakovala. Sem pa videla, da so še rezerve, ki jih bom poskušala izkoristiti v novem letu, ko bo glavni cilj osvojitev olimpijske kvote za Pariz 2024. To bi mi pomenilo več kot vsi letošnji rezultati,” je na podelitvi povedala Koprčanka, ki je letos bila na tekmah svetovnega pokala še dvakrat prva in enkrat druga, poleg tega pa je slavila tudi na superpokalu.

Olimpijski in evropski slalomski prvak ter član zlate slovenske ekipe na SP, kanuist na divjih vodah Benjamin Savšek (KK Tacen) je imel močno konkurenco iz Kajak kluba Soške elektrarne. Drugo mesto v izboru KZS med moškimi je namreč zasedel šestkratni svetovni prvak v sprinterskem spustu Nejc Žnidarčič, tretje pa drugi v skupnem seštevku svetovnega pokala med kanuisti v slalomu Luka Božič.

Glavni tekmeci obeh nagrajencev so sicer - tako kot skupno kar 33 športnikov z medaljami na EP in SP - prejeli priznanja za posebne dosežke v letu 2022. Med prejemniki so še Primorci Špela Ponomarenko Janić (KKK Žusterna), Atej Zobec Urbančič (Brodarsko društvo Solkan) in člani Soških elektrarn Matevž Manfreda, Mia Medved, Nejc Polenčič in Rene Jeklin.


Najbolj brano