Koprčani premagali Urbanscape Loko

Rokometaši Kopra so v zadnjem krogu lige NLB premagali Urbanscape Loko z 28:26 (15:13).

KOPER > Rokometni zasedbi iz Kopra in Škofje Loke sta sezono 2022/23 končali na sredini razpredelnice, kar je glede na njun vložek povsem pričakovana uvrstitev.

V njunem zadnjem ligaškem dvoboju v tej sezoni so se zmage veselili domači rokometaši, ki so v končnici dvoboja že povedli za štiri gole (27:23), lepo prednost pa nato skorajda zapravili.

Gorenjci so po golu Stefana Damjanovića v 59. minuti povsem zadihali za ovratnik tekmecem iz Kopra in znižali na 26:27, mir v domačo hišo pa je prinesel šele zadetek Matevža Žagarja.

Pri Koprčanih je bil najbolj učinkovit Andraž Kete z osmimi goli, dva manj je dosegel Denis Konjević, tako kot Mark Batagelj pri Škofjeločanih.

* Dvorana Bonifika, gledalcev 300, sodnika: Ocvirk in Štrigl.

* Koper: Đurica, Morato, Žagar 2, Furlan, Poklar, Konjevič 6, Bekrić 3 (2), Moljk 1, Beganović 2, Vujović 1, Zugan 1, Sanabor, Kete 8, Breznikar 4, Bratkovič.

* Urbanscape Loka: Stanojlović, Juričan, Dolenc 3 (3), Mali 1, Križaj, A. Jesenko 2, Damjanović 4, Batagelj 6, Nikolić 2, M. Jesenko 2, Strehar 4, Lokar, Šilc, Atanasov 2.

* Sedemmetrovke: Koper 3 (2), Urbanscape Loka 4 (3).

* Izključitve: Koper 2, Urbanscape Loka 6 minut.

* Rdeči karton: /.


Najbolj brano