Koprčani odhajajo po presenečenje

V regionalni košarkarski ligi Aba se začenja tretji krog, medtem ko bo drugi dokončan prihodnji teden, saj sta bili tekmi slovenskih predstavnikov preloženi. Koprska ekipa se je včeraj odpravila v BiH. Na Primorskem bo v ospredju derbi druge SKL med Portorožem in Novo Gorico.

Košarkarje Primorske (v rumenih dresih)  danes popoldne čaka 
gostovanje v Laktaših

Foto: Tomaž Primožič/FPA
Košarkarje Primorske (v rumenih dresih) danes popoldne čaka gostovanje v Laktaših Foto: Tomaž Primožič/FPA 

KOPER > Tretji krog lige Aba sta sinoči odprla Cedevita Olimpija, ki je po karanteni v evropskem pokalu presenetljivo zlahka odpravila močno Gran Canario, in novinec Split. Danes ob 17. uri se bosta v Laktaših pomerila Igokea in Koper Primorska.

Oba tekmeca lovita prvi zmagi v sezoni, obe ekipi sta odigrali tudi le eno tekmo v tem tekmovanju, obe sta bili v uvodu tudi poraženi. Igokea je doma doživela boleč poraz proti Megi Soccerbetu (62:84), medtem ko je Koper Primorska v Beogradu pogumno zaigrala proti podružnici Crvene zvezde, moštvu FMP (84:65).

Liga Aba

Pari 3. kroga - sinoči Cedevita Olimpija : Split; danes - Igokea : Koper Primorska, Budućnost VOLI : Borac, FMP : Partizan NIS; jutri - Cibona : Mega Soccerbet, Crvena zvezda mts : Mornar; v ponedeljek - Zadar : Krka.

Koprska ekipa je še vedno taka kot pred slabim mesecem - torej brez napovedanih tujih okrepitev, ko je bil klub tik pred zaprtjem in je čez noč objavil, da je dobil vlagatelja. V klubu so še vedno skrivnostni, ime rešitelja ni znano. Zagotovo pa ekipa za igranje v mednarodnem tekmovanju ni konkurenčna, medtem ko v letos res slabi prvi ligi sodi vsaj v sredino lestvice, kar je pokazala z zadnjima zmagama. Portal lige Aba pred tekmo izpostavlja dva igralca: pri gostiteljih je to še nedavno eden od nosilcev igre Krke Marko Jošilo, na drugi pa edini kolikor toliko nosilec igre prejšnje ekipe Primorske in zdajšnji kapetan Luka Vončina. Jošilo je bil v prvem krogu z enajstimi točkami in tremi skoki najboljši strelec Igokee, medtem ko je bil Vončina najboljši pri Koprčanih s 17 točkami, petimi skoki in štirimi asistencami.

V drugi SKL pa bo 4. krog obeležil primorski dvoboj Portoroža in Nove Gorice. Oboji so trenutno na zmagoviti poti, predvsem to velja za Portorožane, ki so v imenitni formi. V tej sezoni sploh ne poznajo poraza, nazadnje so v pokalu visoko ugnali Sežance. So izrazito napadalna ekipa, saj v povprečju dosegajo kar 89,3 točke na tekmo, njihovi današnji tekmeci pa 72,3. Pri domačih Andraž Rogelja v povprečju dosega 25,3 točk in 6,3 asistence na tekmo, Maksim Gorbačov pa je z 8,7 skoka na tekmo najboljši skakalec moštva. Pri Gorici, ki je zabeležila dve zaporedni zmagi, je z 20,3 točke in 5,7 asistence na tekmo v ospredju Jan Močnik, v skokih pa prednjači Žan Petejan s sedmimi skoki na tekmo.


Najbolj brano