Guberac je znova besen

Današnje tekme 32. kroga prve lige so nakazale silno zanimivo končnico tekmovanja, saj so v boju za prvaka zdaj tri ekipe. Olimpiji in Mariboru se je z zmago proti Kopru priključila tudi Mura.

Mura (v črno-rdečih dresih) je v končnici premagala  Koper. Foto: NZS
Mura (v črno-rdečih dresih) je v končnici premagala Koper. Foto: NZS

MURSKA SOBOTA > Sobočani, ki so pogrešali kaznovana Jana Gorenca in Žana Karničnika, so tretjič zapored zmagali, čeprav je bil Koper predvsem v prvem polčasu malo boljši tekmec. Mura tako za drugouvrščenim Mariborom zaostaja za točko, za vodilno Olimpijo pa tri, Koper pa je zasidran na petem mestu.

Pri gostih je bilo nekaj sprememb v prvi postavi, tako je tekmo po dolgem času začel tudi Mitja Viler, po odsluženi kazni se je vrnil tudi Mihail Caimacov, morda še največje presenečenje v prvi postavi je bil Stefan Stevanović.

Glede na zadnji dve poletni predstavi je bilo moč pričakovati, da bo ritem narekovala Mura, vendar je bila ta dokaj bleda, obenem pa so gostje zaigrali čvrsto in ji niso dovolili razviti igre. Nekaj več obetavnih poskusov so v prvih 30 minutah dvoboja pokazali Koprčani, ki pa tako kot na drugi strani Sobočani niso bili nevarni. V 42. minuti se je zgodil preblisk Prekmurcev. Luka Bobičanec je streljal z 20 metrov, žoga je za nekaj centimetrov zgrešila cilj in oplazila prečnik, Ivan Vargić je žogo pospremil le s pogledom. Zato pa je bil le malo zatem natančen prvi strelec lige Nardin Mulahusejnović, ki je, obkrožen z neodločnimi domačimi branilci, prišel do strela v kazenskem prostoru in žogo z diagonalnim strelom poslal mimo Matka Obradovića za 1:0 in svoj 13. gol sezone.

V drugem polčasu je bilo kmalu vroče pred domačimi vrati. Ivica Guberac je streljal ob bližnji vratnici, vendar je bil Obradović pripravljen. V koprskem kazenskem prostoru je bilo nekoliko bolj vroče v 56. minuti, a po kotu Bobičanca je Stevanović na golovi črti preprečil izenačenje. Tri minute pozneje je Mulahusejnović z nenatančnim strelom končal novo koprsko akcijo, v 63. minuti pa so domači izenačili, Bobičanec je izvrstno podal z leve strani v kazenski prostor, kjer je neoviran z glavo zadel Staniša Mandić. Takoj zatem se je na drugi strani Matej Palčič namesto za strel iz bližine odločil za podajo, ki pa ni našla pravega naslovnika, v 71. je moral znova posredovati Murin vratar po strelu z glavo, pozneje je dvakrat neuspešno streljal še Bobičanec, v 87. minuti pa je Tomi Horvat zadel za zmago domačih z lepim strelom mimo neodločnega Guberca in Vargića.

Po tekmi je iz koprskega tabora pred novinarje stopil vidno vznemirjeni predsednik Ante Guberac: “Očitno smo v ligi nezaželeni. Danes Koper ni smel vzeti niti točke, igrali smo proti Muri in sodnikom. Dvoje igranj z roko Mure v kazenskem prostoru sodnik ni videl. Če bomo še naprej imeli tako sojenje, potem smo iz pokala že izločeni. Glave so še vroče, bomo še videli, kaj bomo naredili.” Omenjeni dve situaciji sta bili sicer sporni, vendar pa je težko valiti krivdo na sodnike (ti res ne blestijo, a Koper je med najmanj oškodovanimi) za klubske zgrešene odločitve.

Na drugi strani je domači trener Ante Šimundža povedal: “Osvajamo točke, želimo si nastop v evropskem pokalu, razmišljamo pa le o naslednji tekmi. In to je prava pot. Igrali smo z nekoliko drugačno postavitvijo, vendar smo jo zamenjali. Bilo je suho igrišče in vetrovno vreme, kar Kopru odgovarja, saj ne mara močnejšega tempa igre.”

* Stadion Fazanerija, brez gledalcev, sodniki: Šmajc, Žunič, Kasapović.

* Strelci: 0:1 Mulahusejnović (44.), 1:1 Mandić (63.), 2:1 Horvat (87.).

* Mura: Obradović, Pucko (od 66. Klepač), Maruško, Lovrić, Kouter (od 90. Travner), Ouro (od 66. Horvat), Šturm, Kous, Bobičanec, Maroša (od 46. Mandić), K. Cipot (od 77. Žižek).

* Koper: Vargić, Mittendorfer, Palčič, Žužek, Dodlek, Cerovec, Viler (od 74. Pejić), Guberac, Caimacov (od 87. Spinelli), Stevanović (od 74. Vršič), Mulahusejnović.

* Rumena kartona: Cerovec, Vršič.

* Rdeči karton: /.


Najbolj brano