Colley se je oddolžil za Ljudski vrt

Tudi drugi istrsko-kraško derbi v aktualni prvoligaški sezoni je pripadel Koprčanom. Za zmago sta zaslužna strelec Lamin Colley in čvrsta obramba, ki Kraševcem ni dovolila prave priložnosti. Z novimi tremi točkami bodo kanarčki reprezentančni premor ponovno pričakali na prvem mestu.

 Foto: Tomaž Primožic/FPA
Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER >Tudi med zadnjim reprezentančnim premorom v letu 2021 bodo nogometaši Kopra proti zasledovalcem zasluženo pogledovali z vrha lestvice. Sobotni dvoboj proti Taboru sicer ni postregel s šampionsko podobo zasedbe Zorana Zeljkovića, ki pa je vendarle zmogla dovolj odločnosti in zbranosti za deveto zmago v sezoni. Junak večernega spopada je bil napadalec Lamin Colley, ki se je dvajset minut pred koncem tekme znašel na pravem mestu na robu kazenskega prostora gostov in z natančnim strelom matiral Jana Koprivca.

“Na srečo sem zadel. Na zadnji tekmi proti Mariboru sem zgrešil dve lepi priložnosti in res sem vesel, da nam je ravno moj zadetek prinesel zmago. Že pred tekmo sem bil prepričan, da smo boljši od Tabora,” je v hodniku pred slačilnicami po koncu tekme pojasnil 28-letni Gambijec. Skupaj s preostalima članoma domačega napadalnega tria, Maksom Barišićem in Kaheemom Parissom, se je sicer le redko znašel v obetavnih situacijah. Še bolj napadalno nebogljeni pa so bili gostje, ki se jim je na daleč poznala odsotnost kvarteta poškodovanih in s kartoni obremenjenih nosilcev igre.

Stadion Bonifika, sodniki: Obrenović, Kasapović, Kordež. Strelec: 1:0 Colley (70.). Koper: Adam, Bručić, Žužek, Novoselec, Rajčević, Jelić Balta (od 46. Grudina), Vešner Tičić (od 72. Guberac), Oštrek (od 59. Osuji), Barišić, Parris (od 79. Krajinović), Colley. CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Salkić, Briški, Ristić, Guerrico, Grobry, Krivičić (od 84. Stanković), Mavretič, Mihaljević (od 74. Kljun), Stančič, Kosi (od 74. Gotter). Rumeni kartoni: Bručić, Novoselec, Guberac, Grudina; Ristić, Stanković. Rdeči karton: /.

Zbrano občinstvo je večji del tekme glasno negodovalo ob (pre)številnih nenatančnih podajah, ki so tekmecem odpirale priložnosti za nasprotne napade, a je bilo v obeh ekipah le malo razpoloženih posameznikov. Še najbolj nevaren je bil domači rekonvalescent Barišić, ki pa so ga gostujoči branilci še pravočasno blokirali. Na drugi strani je na uporabne žoge zaman čakal prvi strelec Tabora Dino Stančić, ki je po tekmi menil, da na zadnje slabe rezultate vplivata tako pomanjkanje sreče kot psihološki moment.

“Težko se je psihološko pobrati po seriji tesnih porazov. Tekma je postregla z malo priložnostmi. Tudi mi nismo Koprčanom dovolili nevarnih akcij. Dajemo vse od sebe, a za to nismo nagrajeni. Lažje bi bilo, če bi izgubili z večjo razliko, tako pa lahko le obžalujemo en prejeti zadetek. Verjamem, da se bo kmalu vse skupaj obrnilo na našo stran,” je dejal Stančič. Glede na dogajanje med tekmo bi se Sežanci zagotovo zadovoljili s točko, medtem ko je bilo po slabi uri igre dokončno jasno, da Zeljkovića zanima zgolj poln izplen. Takrat v namreč igro poslal še četrtega napadalca Amarachija Osujija, ki je imel opazno vlogo pri odločilni akciji. Med eno izmed koprskih akcij je prišel do odbite žoge, jo mirno podal Žanu Žužku, ki je lepo zaposlil Colleya, ta pa je na noge in v veselje spravil večji del gledalcev. “Primorski derbi je vedno specifičen. V drugem polčasu smo bili boljši pri realizaciji in zasluženo slavili. Prvenstvo je še dolgo, a nam prvo mesto daje dodaten motiv,” je pojasnil podajalec pri golu Žužek.

Zaključek ni prinesel večjih razburjenj, saj sta projektila Ignacia Guerrica in Toma Kljuna poletela visoko prek vrat Davida Adama, v sodnikovem podaljšku pa je po protinapadu Nikola Krajinović zatresel le zunanji del mreže gostov.


Najbolj brano