Koper vknjižil nov poraz

Rokometaši iz Slovenj Gradca so v 5. krogu lige NLB v gosteh premagali Koper s 30:28 (15:13).

Po  petih ligaških tekmah so Koprčani še vedno brez zmage. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Po petih ligaških tekmah so Koprčani še vedno brez zmage. Foto: Tomaž Primožič/FPA

HRPELJE > Koprčani so zaradi zasedenosti svoje dvorane Bonifika tekmece iz Slovenj Gradca gostili v bližnjih Hrpeljah. Zamenjava domačega prizorišča ni prinesla spremembe na bolje, po dosedanjih petih ligaških tekmah so še vedno brez zmage z vsega enim neodločenim izidom in štirimi porazi, zadnjega so jim danes zadali tekmeci iz Slovenj Gradca.

Izbranci gostujočega trenerja Ivana Vajdla so pred gostovanjem na Primorskem remizirali z Velenjčani, dobro formo pa potrdili tudi v Modri dvorani. Korošci so najbolj zbrano in preudarno predstavo prikazali v drugi polovici tekme. Po zadnjem izenačenju na tekmi (17:17) so imeli vse vajeti igre v svojih rokah in si priigrali pet golov prednosti (29:24), kljub slabi končnici pa zasluženo osvojili obe točki.

Koper : Slovenj Gradec 28:30 (13:15)

Modra dvorana, gledalcev 300, sodnika: Teršek in Žibret.

Koper: Đurica, Morato, Žagar 3, Furlan, Poklar 7 (3), Konjevič, Bekrič 2, Moljk, Stojanović, Vujović 2, Zugan 2, Sanabor, Marić 3, Kete 4, Breznikar 1, Bratkovič 4 (1).

Slovenj Gradec: Husejnović, Dobaj, Cvetko 8, Bulovič, Velić 3, Šol 2, Kotar 2, Svečko 3, Lesjak, Eskeričić 4 (2), Starc 1, Komar, Pelko, Lampret 1, Štumpfl 3, Jankovski 3.

Sedemmetrovke: Koper 7 (4), Slovenj Gradec 3 (2).

Izključitve: Koper 8, Slovenj Gradec 10 minut.

Rdeči karton: Svečko (28.).

Pri gostiteljih je bil najbolj učinkovit Tine Poklar s sedmimi, pri gostih pa Rok Cvetko z osmimi goli.

Zasedba iz Kopra bo po dvotedenskem premoru zaradi reprezentančnih kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji 2024 v prihodnjem krogu gostovala v Novem mestu, ekipa iz Slovenj Gradca pa bo gostila LL Grosist Slovan.


Najbolj brano