Koper Primorska brez licence. Lahko se še pritoži.

Danes popoldne je po elektronski pošti prispelo sporočilo z rezultati licenciranja za košarkarske lige. Ponavadi gre precej neopazno mimo, letos pa ne, saj je bila vprašljiva licenca Kopra Primorske.

Koprčani trepetajo za licenco, če jo dobijo, pa bo članska ekipa 
povsem prenovljena, z izjemo trenerja Andreja Žaklja (desno). Foto: Tomaž Primožič/FPA
Koprčani trepetajo za licenco, če jo dobijo, pa bo članska ekipa povsem prenovljena, z izjemo trenerja Andreja Žaklja (desno). Foto: Tomaž Primožič/FPA

LJUBLJANA > “Vlogo za licenco je oddalo 46 klubov, dva izmed njih pa licence za nastop v ligi, za katero sta vlogo oddala, nista prejela,” je bil zaključni stavek uvoda sporočila za javnost Košarkarske zveze Slovenije (KZS). Tekmovalne licence nista prejela Koper Primorska (za prvo SKL) in Radenska Creativ (za tretjo SKL). KZS navaja, da Koprčani licence za prvo SKL niso prejeli, ker niso izkazali izpolnitve nekaterih obveznih finančnih kriterijev. Koprčani licenčni komisiji zagotovo niso predložili dogovora o odlogu plačila dveh nekdanjih članov kluba, saj se nekdanji igralec Jakob Čebašek in trener mlajših selekcij Samo Udrih o tem nista želela pogovarjati. Sicer pa pri nekaterih pogodbah ni bil podpisnik le klub, nekatere so vezane na podjetja v stečajnem postopku, ki so nekoč upravljala s člansko ekipo. Kakorkoli, odločitev ni dokončna. KZS še sporoča, da “na izdano odločbo lahko z novimi dokazili in v predpisanem roku vložijo pritožbo na pritožbeni senat za licenciranje, sicer pa v tekmovalni sezoni 2020/2021 lahko nastopijo v četrti SKL.”

Kaj bo prinesel sestanek?

V KK Koper Primorska so bili pred odločitvijo komisije zmerni optimisti, po negativnem sklepu pa so kajpak razočarani. “Zjutraj smo prejeli obvestilo s košarkarske zveze. Operativna klubska skupina se bo sestala zvečer, pregledala dokumentacijo in se odločila, kako naprej. Po sestanku bomo poslali izjavo za javnost,” nam je danes pozno popoldne povedal glavni klubski operativec Goran Jagodnik. Predsednik Gregor Vuga in nekdaj glavni pokrovitelj je na čelu kluba le še na papirju, operativno skupino, ki vodi klub, sestavljajo podpredsednik Matjaž Hrabar, vodja pisarne Alenka Škreblin, vodja marketinga Sandra Kos, trener Andrej Žakelj in Jagodnik.

Ostali Primorci skozi sito

Tekmovalno licenco so prejeli vsi primorski klubi, ki so zanjo zaprosili. Torej Nova Gorica mladi, Postojna, Portorož in Sežana za drugo SKL, za tretjo SKL pa Ajdovščina, Hidria, Pivka, Plama pur in Tolmin.

Sestava lig v tekmovalni sezoni 2020/2021 bo znana po zaključku razpisa tekmovanja in izteku pritožbenega roka na odločbe za licenciranje. Klube septembra čaka še drugi del licenciranja, ko bodo tekmovalno licenco morali potrditi z ustreznimi kadrovskimi ter infrastrukturnimi kriteriji in finančnimi kriteriji za prvo polovico koledarskega leta 2020.


Najbolj brano