Koper povedel že pol minute po sodnikovem žvižgu

Nogometaši Kopra so v 5. krogu Prve lige Telemach premagali Kalcer Radomlje s 5:0 (2:0). Radomljani so na Bonifiko prišli z nizom neporaženosti na enajstih tekmah. A ovira v obliki slovenskega podprvaka in pokalnega prvaka je bila previsoka.

Koprčani so se po današnji zmagi  točkovno  izenačili z vodilno 
Olimpijo, ki pa ima še tekmo v dobrem. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Koprčani so se po današnji zmagi točkovno izenačili z vodilno Olimpijo, ki pa ima še tekmo v dobrem. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Koprčani so končali zmagoviti niz zasedbe Nermina Bašića, pokazali so dobro predstavo, v kateri je bil prvo ime Andrej Kotnik z dvema goloma. Izbranci Zorana Zeljkovića so se zdaj točkovno (12) izenačili z vodilno Olimpijo, ki pa ima še tekmo v dobrem, Radomljani pa so pri osmih točkah in tretjem mestu.

Že po dobre pol minute je Koper povedel, ko je po podaji Ivana Novoselca Bede Osuji pobegnil radomeljski obrambi in na koncu matiral še Emila Velića. Radomljani, ki so za pol leta izgubili Ivana Ćalušića, ta si je poškodoval kolenske vezi, so imeli v deveti minuti izjemno priložnost za izenačenje, a je Nedim Hadžić s sedmih, osmih metrov žogo poslal čez gol.

Koper : Kalcer Radomlje 5:0 (2:0)

Stadion Bonifika, sodniki: Jug, Žunič, Brezar.

Strelci: 1:0 Osuji (1.), 2:0 Kotnik (13./11 m), 3:0 Kotnik (59.), 4:0 Parris (68.), 5:0 Jašaragić (93.).

Koper: Golubović, Šimčak, Palčič, Žužek, Novoselec, Correia (od 81. Benedičič), Vešner Tičić, Kotnik (od 71. Krajinović), Osuji (od 71. Jašaragić), Parris (od 71. Šipovac), Šušnjara (od 71. Kolobarić).

Radomlje: Velić, Marković (od 75. Justin), Vrhovac (od 67. Jazbec), Guček, Hrvoj, Ševelj, Nuhanović, Čuić, Cerar (od 67. Šošić), Sever (od 59. Tahiraj), Hadžić (od 75. Nadarević).

Rumeni kartoni: Marković, Hadžić, Ševelj, Čuić.

V 12. minuti je Koper po pregledu posnetka prišel do najstrožje kazni zaradi igranja z roko Stipa Markovića. Z bele pike je minuto pozneje streljal Andrej Kotnik, Velić se je žoge dotaknil, a je ta vseeno končala v mreži za četrti Kotnikov gol sezone, s katerim je zdaj sam na vrhu lestvice strelcev.

V 23. minuti so imeli spet gosti priložnost, ko je po kotu z leve strani z glavo poskusil Hadžić, Adnan Golubović pa je izvrstno posredoval. V živahni tekmi je v 35. minuti Osuji zadel vratnico, ko je sprožil v kazenskem prostoru, v 39. pa je isti igralec prišel sam pred Velića, a nato žogo poslal malo mimo vratnice.

Osuji je zagrozil tudi v 51. minuti, ko je močno sprožil malce z desne strani, Velić pa je žogo odbil. Le malce zatem je Kaheem Parris prišel do strela s slabih desetih metrov, a to slabo opravil in žogo poslal precej mimo gola. V 53. minuti je moral posredovati tudi Golubović po poskusu Tina Hrvoja.

V 59. minuti je Kotnik prišel do svojega petega gola sezone, ko je popolnoma neoviran zadel z glavo po podaji Milana Šimčaka z leve strani. V 68. minuti je domača ekipa vodila že s 4:0, napako Luke Gučka, ki je izgubil žogo pred kazenskim prostorom, je unovčil Parris.

Potem se je dogajanje malce umirilo, Koper je brez težav držal visoko prednost, ob koncu je Velića poskusil premagati še Dario Kolobarić, a neuspešno. V tretji minuti sodniškega dodatka je zadel še Anis Jašaragić, ko je žogo poslal pod prečko za končnih 5:0.

Koper bo v 6. krogu v soboto gostil Olimpijo, Radomlje pa dan prej Tabor.


Najbolj brano