Koper poražen v Beleku

Prvoligaši in tudi že drugoligaši v luči bližnjega nadaljevanja tekmovalne sezone igrajo pripravljalne tekme. Najbolj prestižno je minuli konec tedna v Turčiji odigral Koper.

Andrej Kotnik (desno) na tekmi proti Crveni zvezdi Foto: FC Koper/Sportklub
Andrej Kotnik (desno) na tekmi proti Crveni zvezdi Foto: FC Koper/Sportklub

Koper je po nekaj dneh priprav na turški obali odigral prvo pripravljalno tekmo in se pomeril z beograjsko Crveno zvezdo. Trener Zoran Zeljković je tekmo začel z naslednjo postavo: Golubović, Šimčak, Bilić, Novoselec, Palčič, Vešner Tičić, Fanimo, Correia, Kotnik, Požeg Vancaš in Osuji. Vodilna ekipa srbske superlige je tudi odgovorila s pretežno nosilci igre in povedla v 13. minuti iz prve prave priložnosti na tekmi. Koper se je nekako že otresel napada, vratar Adnan Golubović je žogo odbil, toda ta je znova prišla v posest Beograjčanov. Ti so kombinirali pred vrati, slednjič pa je pravi evrogol zabil bočni igralec Lazar Nikolić, ki je v zimskem prestopnem roku k Crveni zvezdi prišel iz Javorja iz Ivanjice.

Crvena zvezda je bila v celoti gledano boljši tekmec in bi lahko dosegla še kakšen gol, a je bil Golubovič vselej na mestu. V 55. minuti je Koprčane od izenačenja delilo le nekaj centimetrov, ko je Rudi Požeg Vancaš zatresel okvir vrat. Po uri igre sta oba trenerja zamenjala postavi. Pri Kopru so vstopili: Kambič, Mittendorfer, Milovanović, Koderman, Benedičič, Hrvatin, Krajinović, Jašaragić, Siljadžić in Wilkins. Sodeč po postavi je Koper tekmo odigral brez rezervnega vratarja, druga izbira Zeljkovića je sicer zdaj Klemen Hvalič. “Odigrali smo solidno tekmo, imamo pa še nekaj časa, da popravimo določene stvari. Verjamem, da bomo pripravljeni dočakali nadaljevanje prvenstva,” je v svojem kratkem slogu tekmo ocenil koprski trener.

Zmagi Tabora in Gorice

Sežanski Tabor se je znova odpravil na Hrvaško in v močni burji v Poreču odigral pripravljalno tekmo z Radničkim iz Beograda, ki je po jesenskem delu v spodnjem delu lestvice srbske druge lige. Obe ekipi sta bili skrivnostni s postavama, saj ju na svojih spletnih straneh in družbenih omrežjih nista objavili. Tabor je slavil s 3:0, strelca sta bila rojstnodnevni slavljenec Žiga Ovsenek, eden od igralcev na preizkušnji Petar Kovačević in eden od tekmecev z avtogolom.

Gorica je doma gostila novinca v drugoligaški druščini Brinje Grosuplje in slavila z zadetkom Alena Krajnca. Za modro-bele so začeli: Dajčar, Širok, Agić, Mevlja, Mlakar, Hrka, Jukić, Krajnc, Marinič, Vekić in Velikonja, v drugem polčasu pa nadaljevali: Likar, Andrejašič, Cerovec, Brekalo, Baruca, Ankrah, Ahmetaj, Juncaj, Leban in Iličić.

Prvo pripravljalno tekmo je odigralo tudi ajdovsko Primorje in v gosteh premagalo mladinsko ekipo Domžal z 2:1. Za Ajdovce sta zadela Borna Proleta in Maj Fogec.  


Najbolj brano