Koper bi lahko še kaj zaslužil

Najbogatejši med primorskimi nogometnimi klubi, Koper, se je minuli konec tedna vrnil s priprav v Turčiji, kjer je odigral tudi tri tekme: enkrat je izgubil in dvakrat remiziral. Aktivni so tudi drugoligaši.

Koprčani  (desno Bede Osuji) so se v Beleku merili s Šahtarjem iz 
Donjecka, udeležencem lige prvakov. Foto: FC Koper
Koprčani (desno Bede Osuji) so se v Beleku merili s Šahtarjem iz Donjecka, udeležencem lige prvakov. Foto: FC Koper

Pred vrnitvijo domov so nogometaši Kopra v turškem Beleku odigrali še tekmo z enim evropskih klubskih velikanov, ukrajinskim Šahtarjem iz Donjecka, ki je pred nedavnim angleškemu Chelseaju za 70 milijonov evrov prodal Mihajla Mudrika. Koprčani so proti njim odigrali najboljšo tekmo v sklopu priprav, bili tik pred prestižno zmago, a se je na koncu razpletlo neodločeno - 2:2. Koprski rumeno-modri so po hitrem protinapadu povedli zgodaj, v 13. minuti, ko je z bližine zadel hitronogi Wilkims Ochieng, kmalu zatem je izenačil Ivan Petrjak. Zatem so Koprčani zapravili enajstmetrovko, ko je vratar Šahtarja Anatoli Trubin ubranil strel Bedeju Osuiju. V 64. minuti je napad po podaji Andreja Kotnika za 2:1 uspešno zaključil Bright Edomwonyi. Že v sodnikovem dodatku je končni izid iz prekinitve postavil Jegor Nazarina. Za Koper so igrali: Golubović, Palčič, Šimčak, Novoselec, Mittendorfer, Vešner Tičić, Correia, Osuji, Jašaragić, Wilkins in Edomwonyi; v igro so vstopili še: Bilić, Krajinović, Kotnik, Požeg Vancaš, Fanimo. Kambič, Nkada. Pod drobnogledom oglednikov je bil Omar Correia, vendar bi ga Koper izpustil le ob res izdatni ponudbi.

Tabor je v Dekanih gostil tretjeligaša Izolo in zmagal s 3:1 z zadetki Luke Šušnjare, Mihaela Briškega in Petra Kovačevića, ki je na preizkušnji. Šušnjara je v sežanskem dresu zadel že tretjič. Tabor je tekmo začel s postavo: Koprivec, Kouao, Al. Zeljković, Kaleba, Ovsenek, Kompan Breznik, Briški, Korošec, Bešir, Fahd, Šušnjara.

Drugoligaš Primorje je v drugi pripravljalni tekmi s 5:1 premagal zanjeuvrščeno ekipo tretje SNL zahod, Slovana. Strelci so bil: dvakrat Lun Bončina, Artur Sagitov, Matic Zavnik in novinec Nathan Messer. Prvo pripravljalno tekmo je odigral tudi drugoligaški sosed Ajdovcev. Bilje so šesto ekipo tretje SNL Famo Vipavo premagale z 2:0, strelca sta Lev Štekar in Nik Preradović.


Najbolj brano