Konec slovenske nogometne lige bo 22. julija

V petek, 5. junija, se bo po marčevski prekinitvi zaradi epidemije novega koronavirusa nadaljevala Prva liga Telekom Slovenije. Zdaj pa je tudi znano, da se bo končala 22. julija. Tako so odločili na seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS).

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Prihodnji konec tedna bodo na sporedu tekme 26. kroga. Sledili bosta polfinalni tekmi pokalnega tekmovanja (Aluminij : Mura, Kalcer Radomlje: Nafta 1903) 9. in 10. junija na Brdu pri Kranju, liga pa se bo nato nadaljevala v ritmu sobota - sreda - sobota do konca junija s prekinitvijo zaradi finala pokala Slovenije, ki bo 24. junija, so pojasnili pri NZS.

Edina prosta sreda do konca prvenstva je 1. julija, saj se bo liga z 31. krogom nadaljevala 4. julija, zadnji, 36. krog, pa bo 22. julija. Sezona se bo zaključila z dvema tekmama dodatnih kvalifikacij 26. in 30. julija, dodajajo pri NZS.

Prva liga se bo nadaljevala v petek s tekmama med Aluminijem in Muro ter Celjem in Rudarjem, dan pozneje bo sežanski Tabor gostil vodilno Olimpijo, 7. junija pa bosta še obračuna Bravo : Triglav in Domžale : Maribor.

Obenem pa so uradno končali 1. slovensko žensko nogometno ligo. Prvakinj niso razglasili, po odločitvi izvršnega odbora pa bodo Slovenijo v evropski sezoni 2020/21 predstavljale nogometašice ŽNK Pomurje Beltinci.

"Odločitev NZS sledi navodilu Evropske nogometne zveze, da se udeleženec v ligi prvakinj določi na podlagi športnih dosežkov v času zaključka prvenstva," pojasnjujejo pri NZS.

Podobna usoda je doletela tudi 1. slovensko futsalsko ligo. V sezoni 2019/20 prav tako niso razglasili prvaka. Ob upoštevanju športnih rezultatov, torej lestvice ob zaključku tekmovanja v 1. SFL, pa bo slovenski udeleženec v ligi prvakov v sezoni 2020/2021 Dobovec Pivovarna Kozel. V 1. SFL pa bo iz 2. napredovala ekipe Mlinše, vodilna ob prekinitvi lige.


Najbolj brano