Konec novogoriške spomladanske suše?

Je napočil čas za konec spomladanske suše? Vremenoslovci padavine napovedujejo v ponedeljek, za nogometaše Gorice pa bi bilo zaželeno, da bi začeli točke zbirati že jutri, ko bodo ob 20. uri gostili Domžale.

Etien Velikonja (v belo-modrem dresu) bo tudi proti Domžalam 
pomemben novogoriški adut.  Foto: Leo Caharija
Etien Velikonja (v belo-modrem dresu) bo tudi proti Domžalam pomemben novogoriški adut.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Včeraj so sončni žarki že lepo ogreli športni park, ki bo v času jutrišnje tekme obsijan z žarometi. V novogoriškem taboru trdijo, da vidijo luč na koncu dolgega predora, v katerem posamični prebliski niso prinesli moštvenega uspeha. Trener Nermin Bašić se tudi tokrat nadeja, da se bo rezultatska krivulja vendarle zasukala. “Kljub porazu nam je tekma v Mariboru vrnila upanje. Po taktični in fizični ravni smo se dobro odrezali, a nekaj smo vseeno pogrešali. V teh treh mesecih smo posvečali pozornost vsem možnim aspektom na igrišču in v slačilnici, kjer nam morda manjka nekaj povezanosti. Še naprej moramo vztrajati na preprostih rešitvah v igri. Vsaj dokler ne ujamemo želenega rezultatskega ritma,” je povedal Bašić, ki jutri gotovo ne bo mogel računati na kaznovanega Uroša Celcerja. Na levem boku ga bo bržkone nadomestil Matija Kavčič.

V kader se vrača Rok Grudina, ki bi, odvisno od razvoja dogodkov na igrišču, po potrebi lahko tudi zaigral za krajše obdobje. Višina, skok in sila bi lahko bili pomembni dejavniki proti Domžalam, ki imajo v Shamarju Nicholsonu močnega napadalnega aduta. Prav podajam v višini kazenskega prostora, namenjenim Jamajčanu zavidljivih atletskih sposobnosti, bodo morali Novogoričani posvečati posebno pozornost. Odsotnost Senijada Ibričića, ki si je nabral kartone, bi lahko pomenila eno skrb manj za gostitelje.

Derbi v Ljubljani

Osrednja pozornost 23. kroga prve SNL bo veljala drevišnjemu (20.30) derbiju med Olimpijo in Mariborom. Na dlani je, da bi gostitelji le z zmago še ohranili upe za ubranitev naslova. Remi ali domač poraz pa bi pomenila, da se državna lovorika spet vrača v Maribor, ki ima pred derbijem deset točk naskoka pred Ljubljančani.

“Kot celota igrajo najboljši nogomet. So povezani, dinamični, energični in kompaktni. Našteto pa v igri nadgrajujejo z ustvarjalnostjo in smiselnimi akcijami. Res pa je, da v Novi Gorici na zadnjih tekmah niso bili pretirano uspešni. Vsekakor bi bili zadovoljni, če bi jutri ostali nepremagani,” je še dodal Bašić.

Novogoričanom domače igrišče v kriznem obdobju ne pomeni oprijemljive prednosti. “Obdobje brez zmage je dolgo, kar botruje določenemu pritisku, vendar mora biti domače igrišče v prvi vrsti motivacija. Napredek je opazen na vsakem treningu. Žal doslej to ni bilo dovolj. Tekma v Mariboru je pravi kažipot. Ob tem moramo izkoristiti ponujene priložnosti, da začnemo že jutri zbirati točke,” je povedal Etien Velikonja, ki je v preteklosti že pridno tresel domžalsko mrežo.


Najbolj brano