Kljub trem okrepitvam gostov so naši favoriti

Včeraj so se v Ljubljani uradno predstavile vse reprezentance skupine C evropskega odbojkarskega prvenstva. Slovence danes ob 20.30 v Stožicah uvodoma čakajo Belorusi, včeraj pa je bilo za to tekmo prodanih le približno 3000 vstopnic. Naši fantje si želijo številnejše podpore.

Slovenijo sta na predstavitvi skupine C zastopala selektor Alberto 
Giuliani (levo) in kapetan Tine Urnaut. Foto: Igor Mušič
Slovenijo sta na predstavitvi skupine C zastopala selektor Alberto Giuliani (levo) in kapetan Tine Urnaut. Foto: Igor Mušič

LJUBLJANA > Vodstvo naše reprezentance si želi, da bi že danes občinstvo napolnilo več kot polovico ogromne stožiške dvorane (12.500 sedežev), pred katero bo navijaško vzdušje od 19. ure dalje ogrevala skupina Tabu.

V tekmo z Belorusijo Slovenci vstopajo kot favoriti, saj so goste julija izločili v polfinalu kvalifikacij za ligo narodov, vendar dvoboj ne bo lahek. Po poškodbah so se v belorusko reprezentanco namreč vrnili trije odbojkarji z izkušnjami iz ruske in italijanske lige - Radzivon Miškevič, MaksimMarozau in Artur Udrys.

Tine Urnaut,

kapetan slovenske reprezentance

“Navijači naj kričijo ob vsaki točki. Upam, da bodo prišli tudi nogometni, ki so ob zmagah Slovencev na bližnjem stadionu že vadili navijanje.”

Slovenski kapetan Tine Urnaut si želi, da bi se danes v Stožicah zgodilo tole: “Navijači naj kričijo ob vsaki naši točki. Upam, da bodo prišli tudi nogometni, ki so ob zmagah Slovencev na bližnjem stadionu že vadili navijanje. Naš recept za zmago proti Belorusiji pa je jasen. Ko tekmec pride na servis, mu ne smemo dovoliti, da isti igralec servira dvakrat zapored, obenem pa v enem nizu ne smemo narediti več kot pet napak. O končnih ciljih raje ne bi govoril. Vsak tekmec bo težak. Brez takšnega razmišljanja za nas ne bo takšne uvrstitve, kot si jo želimo.”

Slovenski selektor Alberto Giuliani upa, da bo taktična povezanost celotnega moštva na visoki ravni: “Nismo povsem zdravi. Tonček Štern in Alen Šket sta nekaj treningov izpustila, bodo pa z Belorusijo vsi fantje na voljo. Letos se je že pokazalo, da smo kot kolektiv močni in da znamo z menjavami odgovoriti na naše težave in na spremembe pri tekmecih. Belorusija je od naše julijske tekme v Ljubljani pridobila dva nova napadalca in enega blokerja. O novincih imamo sicer dovolj podatkov. Taktično smo dobro pripravljeni. Kljub temu pričakujem zelo trdo tekmo, želim pa si zmage. Skupina je po kakovosti bolj izenačena kot ostale. Izstopa le Rusija, potem pa smo mi, Belorusi, Turki in Finci, a tudi na Makedonce je treba računati. Za napredovanje ne bi odpisal nikogar. Zato bo vsaka točka pomembna.”

Medtem, ko bo Slovenija doma branila ugled osme reprezentance Evrope, Belorusija, ki na tovrstnih tekmovanjih še ni bila uspešna, nima česa izgubiti.

Na to in še na druge karte računa kapetan gostov Siarhei Busel: “Dobro je, da smo s Slovenci že igrali. Vemo, da nas čaka zelo kakovosten tekmec, ki je igral na svetovnem prvenstvu, kjer nas ni bilo. Tokrat smo močnejši za tri izkušene odbojkarje. Mislim, da bo tekma zanimiva. Vanjo vstopamo z veliko željo. Tretjič smo na evropskih prvenstvih, vendar pa še nikoli nismo zmagali. Za svojo prvo zmago bomo poskušali izkoristiti že prvo priložnost proti Sloveniji.”


Najbolj brano