KK Perla odprl negotovo kotalkarsko sezono

S polletno zamudo zaradi omejitev v času pandemije se je po zaslugi Kotalkarskega kluba Perla v Solkanu le začela sezona tekmovanj v tem športu. Na uvodni tekmi je bil najuspešnejši klub La Fenice Goriziana.

V Solkanu se je predstavila tudi renška mladinka Lia Dobrila. Foto: Igor Mušič
V Solkanu se je predstavila tudi renška mladinka Lia Dobrila. Foto: Igor Mušič

SOLKAN > Sezona slovenskih tekmovanj v umetnostnem kotalkanju bi se morala začeti 15. marca v Renčah, a so zaradi ukrepov vlade v času pandemije športne dvorane in telovadnice že dan prej zaprle vrata. Postopno odpiranje dvoran od konca maja naprej temu športu ni kaj dosti pomagalo, saj je bila izgubljena večina treninga. Ostala je sicer možnost, da bi nekaj tekmovalnega koledarja izpeljali konec junija in v začetku julija, a se v slovenski zvezi kotalkarskih športov za to niso odločili. Umetnostno kotalkanje je namreč predvsem množičen šport mlajših otrok, ki potrebujejo spremstvo, kar v zaprtih prostorih, kot so dvorane, hitro pripelje do položaja, ko v gneči ni mogoče držati varne razdalje. Omejitve na področju združevanja pa so se poleti nadaljevale.

V jesenskem delu sezone, ko se je zdravstveni položaj še poslabšal, so se v solkanskem KK Perla, kjer imajo svoje polodprto (streha in dve steni) kotalkališče in dovolj praznega prostora v okolici, vendarle odločili za izvedbo prve tekme sezone z omejenim številom udeležencev in spremljevalcev.

22. pokala Perla v dolgih programih, ki je zaradi lažjega ohranjanja razdalje potekal v dveh delih, se je udeležilo 70 kotalkaric in kotalkarjev otroških kategorij iz Slovenije in bližnjih krajev Italije. Odličja so osvojili predstavniki sedmih klubov, najuspešnejši pa je bil La Fenice Goriziana, ki jih je zbral kar 15. Po štiri so osvojili KK Renče, Kristal iz Šempetra in ljubljanska Zvezda, tri pa gostitelji, KK Perla.

Kljub polletnemu tekmovalnem premoru je bilo videti nekaj odličnih nastopov - predvsem v mlajših otroških kategorijah in vse do starejših deklic. V tej kategoriji je slavila Renčanka Maja Corsi pred Italijanko Gioio Battistela in še eno Renčanko Ajdo Pahor.

Žal je bila zastopanost med starejšimi tekmovalci skromna. V kadetskih in mladinskih kategorijah se je zvrstil le po en nastop.

Nadaljevanje sezone je glede na rast števila okužb s koronavirusom negotovo. Oktobra sta sicer predvideni še tekmi, ki naj bi ju organizirala KUK Nova Gorica in KK Renče.


Najbolj brano