Karantena je ustavila Oplast

V 6. krogu prve lige v dvoranskem nogometu je bil na Škofijah predviden primorski derbi med Bronxom in kobariškim Oplastom, a je bila tekma zaradi poškodb in karantene pri gostih preložena. Na vrhu ostajata Dobovec in Ptuj.

Med strelce se je za Dobovec vpisal Primorec Kristjan Čujec (z 
žogo). Foto: Igor Mušič
Med strelce se je za Dobovec vpisal Primorec Kristjan Čujec (z žogo). Foto: Igor Mušič

Zjutraj na dan tekme je postalo jasno, da kobariški Oplast ne bo sestavil ekipe za odhod na Škofije, saj so se štirim poškodovanim na seznamu za mirovanje pridružili še fantje, ki so bili v stiku z okuženo osebo z novim koronavirusom in so odšli v karanteno. Kluba sta se zato dogovorila za preložitev tekme na november.

Na drugih tekmah je bilo aktivnih še nekaj primorskih nogometašev. Prvak Dobovec je pričakovano in s teniškim izidom ugnal vrhniški Siliko. Začetek konca Vrhničanov je s hitrim zadetkom naznanil Kristjan Čujec iz Poljubinja. Pri vodstvu Dobovca s 3:1 je zaostanek Silika sicer znižal Ajdovec na delu na Vrhniki Admir Čosić, a zmaga favoritov niti za trenutek ni bila vprašljiva.

Ob Dobovcu je popoln izkupiček po šestih krogih presenetljivo ohranil lani skoraj odpisani Ptuj, za katerega igrata kobariška nogometaša Borut Ručna in David Lah. Še večje presenečenje je, da so se Ptujčani sprehajali skozi obrambne vrste zvezdniško okrepljene Litije. Primorca sicer tokrat nista bila pri strelu, a je tekmo s kar tremi v korist Štajercev odločil Tilen Gajser in se povzpel na vrh liste strelcev državnega prvenstva.


Najbolj brano