Kampl končal reprezentančno kariero

Za nogometno novico dneva je vsaj v Sloveniji poskrbel Kevin Kampl, ki je sklenil reprezentančno pot. Tudi seznam za zadnji tekmi lige narodov, s katerim se je predstavil (začasni) selektor Igor Benedejčič, je torej ostal v globoki senci odločitve zveznega igralca Leipziga.

Kevin Kampl ne bo več oblekel reprezentančnega dresa. Foto: STA
Kevin Kampl ne bo več oblekel reprezentančnega dresa. Foto: STA

BRDO PRI KRANJU > Reprezentančna zgodba v Nemčiji rojenega Kevina Kampla se je torej simbolično začela in končala s Tomažem Kavčičem, ki je vztrajal pri njegovem vpoklicu najprej kot selektor mlade in nato še članske izbrane vrste. “Se vidimo novembra”, je ob robu oktobrske reprezentančne akcije, ki jo je izpustil zaradi bolezni, na družabnih omrežjih reprezentančnim soigralcem sporočil nogometaš Leipziga. Novo spremenljivko v enačbi je medtem prinesla zamenjava Kavčiča, ki ima bržkone precej zaslug za Kamplovo vrnitev po komunikacijskem šumu s Srečkom Katancem.

Kavčiču se je nato zgodil Jan Oblak, ki je odpovedal sodelovanje v reprezentančnih akcijah do nadaljnjega oziroma do marčevskega začetka kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Na, kot zdaj kaže zelo trnovi poti do velikega tekmovanja pa (novi) selektor ne bo mogel računati na Kampla, ki je pri komaj 28 letih sklenil reprezentančno zgodbo. Novico naj bi Kampl, ki je bržkone z nelagodjem spremljal tudi lestvico novih selektorskih favoritov, Nogometni zvezi Slovenije sporočil konec preteklega tedna.

28 nastopov je za reprezentanco zbral Kevin Kampl in dosegel dva gola

Ta čas je ekipa brez dveh od treh predvidenih reprezentančnih stebrov. Na predzadnji tekmi lige narodov (LN) bo proti Norveški zaradi rdečega kartona manjkal Josip Iličić, zaradi poškodbe, ki jo je staknil na tekmi s Ciprom, pa je vprašljiv tudi nastop kapetana Bojana Jokića. Dlje časa sta na seznamu poškodovanih Tim Matavž in Jasmin Kurtić. Slovenska enajsterica, ki se bo čez teden dni predstavila v Stožicah, bo torej v vsakem primeru pomlajena in spremenjena.

Sicer pa smo se v turbulentnem reprezentančnem letu 2018 navadili, da nas nič ne sme presenetiti. Junija je reprezentančno pot končal Valter Birsa, še prej se je Kavčič zahvalil Boštjanu Cesarju. December bo torej vse prej kot vesel. Morda bi lahko za nekaj svetlejših odtenkov s pozitivnima izidoma na preostalih tekmah proti Norveški in Bolgariji ter čudežnim obstankom v tretjem jakostnem razredu LN poskrbela prav četa Igorja Benedejčiča. Vanjo se vrača Aljaž Struna, ob vseh nevšečnostih pa je začasni selektor, ki mu bo pomagal še nekdanji reprezentant Aleksandar Radosavljević, seznam razpoložljivih igralcev razširil tudi z Rajkom Rotmanom.

“Prišlo je do menjave generacije. Moje mnenje je, da reprezentanca potrebuje čas. Tudi ko bo prišel novi selektor, bo treba biti potrpežljiv,” je bila ena od misli Benedejčiča pred ponedeljkovim zborom na Brdu pri Kranju.


Najbolj brano