Kam lahko seže Toni Vodišek

Na SP v jadranju je včerajšnji vroč in soparen dan z lahkim in spremenljivim vetrom botroval temu, da se je kar nekaj včeraj načrtovanih finalnih plovov prestavilo na današnji rezervni dan.

Toni Vodišek
Toni Vodišek 

AARHUS > Poleg končnega razpleta z regato za medalje v razredu 470 ženske smo včeraj dobili tudi končne rezultate za ostale slovenske reprezentante v olimpijskih razredih finn, laser standard, laser radial in 49er, ki so prvenstvo sklenili z zadnjimi finalnimi regatami. V razredu formula kajt je aktiven le še Koprčan Toni Vodišek, ki je z desetim mestom najprijetnejše slovensko presenečenje. V regati za medalje sta Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta Sloveniji zagotovili prvo jadralsko olimpijsko normo za igre leta 2020, osvojili deveto mesto in končno deseto. Svetovni prvakinji sta Japonki Ai Kondo Yoshika in Miho Yoshioka.

V razredu finn so izpeljali dva plova v zlati skupini, v srebrni, kjer sta jadrala mlada slovenska predstavnika tega razreda, pa le enega. Ta je določil njuno končno uvrstitev. Liam Orel je skupno 60., Jan Orel pa je pet mest slabši. Svetovni prvak je Madžar Zsombor Berecz.

Najboljši slovenski laserist Žan Luka Zelko je na prvenstvu pokazal zelo dobro jadranje in se uvrstil v zlato skupino. V včerajšnjih razmerah so končali le en finalni plov in za zadnjega izkoristili današnji rezervni dan. Žan Luka Zelko ju je zaključil na 34. in 49. mestu ter na koncu svetovno prvenstvo zaključil na 52. mestu. Nik Pletikos je jadral v bronasti skupini in prvenstvo končal na 124. mestu.

Po jadranju v srebrni skupini razreda laser radial je Kim Pletikos osvojila skupno 82. mesto, Lin Pletikos je 95. V srebrni skupini sta v razredu 49er zelo dobro jadrala Peter Janežič in Sebastian Prinčič, ki sta skupno osvojila 39. mesto. V razredu formula kajt je Toni Vodišek z nadaljnjimi uvrstitvami 6., 5., 10., 7. in 9. ohranil skupno 10. mesto. NR


Najbolj brano