Kajakaš Nejc Žnidarčič še petič svetovni prvak v spustu

Kajakaš Nejc Žnidarčič je na svetovnem prvenstvu v kajaku in kanuju na divjih vodah popravil nekoliko slabši vtis, ki so ga zapustili slalomisti in v sprinterskem spustu še petič postal svetovni prvak.

Nejc Žnidarčič je v sprinterskem spustu še petič postal svetovni 
prvak. Foto: Kajakaška zveza Slovenije
Nejc Žnidarčič je v sprinterskem spustu še petič postal svetovni prvak. Foto: Kajakaška zveza Slovenije

BRATISLAVA > Primorec Nejc Žnidarčič je za 56 stotink sekunde ugnal Francoza Luco Barona, bron pa je osvojil še en Francoz Maxence Barouh.

S petim naslovom je Žnidarčič postal najuspešnejši tekmovalec v spustu na divjih vodah vseh časov.

"Ponosen sem na to. Svetovna prvenstva so na sporedu od leta 1952, nikoli do zdaj pa nihče ni bil petkrat svetovni prvak. Vedno, ko si na vrhu neke razpredelnice, je super občutek, jaz sem danes kar na dveh," je ponosen 37-letni Žnidarčič, ki ne obžaluje, da njegova disciplina ni olimpijska: "Zaradi tega nisem razočaran. Že ko sem šel v ta šport, ni bil olimpijski, vedel sem, kam se podajam. Zame ni vse v olimpijskih igrah. Želim početi stvari, ki me zabavajo, ki me veselijo. In če si še najboljši v tem, potem res ne vidim nobenih težav."

Šempetrčan je letos svetovni prvak postal bolj prepričljivo kot pred dvema letoma, ko je zmagal le za stotinko. Tudi vožnjo je označil kot vrhunsko: "To je bila optimalna vožnja, vsaj tu na tej progi. Če bi vse najboljše dele na treningih sestavil v eno, ne bi bila tako dobra kot ta. Izkušnje, ki pridejo z leti, se poznajo, da si najboljši, ko je to najbolj potrebno."

Slovenski uspeh je s četrtim mestom dopolnil Anže Urankar, za kolajno je zaostal za sekundo in sedem stotink. Tim Novak je bil deveti.


Najbolj brano